"Mijn medewerkers krijgen een bonus om hun rekeningen te betalen": het initiatief van een ondernemer tegen prijsverhogingen

Janine image
door Janine

15 Maart 2022

"Mijn medewerkers krijgen een bonus om hun rekeningen te betalen": het initiatief van een ondernemer tegen prijsverhogingen
Advertisement

Er zijn gebaren die, in hun eenvoud, voorbeeldig en echt belangrijk worden, en het dagelijks leven verbeteren van veel mensen die zich in objectieve moeilijkheden bevinden vanwege problemen die niet van hen afhangen. Denk aan de kosten die een gemiddeld gezin elke maand moet dragen: het is niet altijd zo eenvoudig om rond te komen, zeker niet in een historisch moment waarin alles stijgt zonder dat de salarissen worden aangepast aan de hoge kosten van levensonderhoud.

Rekeningen, brandstof, boodschappen: vaak zijn de uitgaven hoger dan het inkomen, wat veel ongemak veroorzaakt voor degenen die een huishouden moeten runnen en een gezin moeten onderhouden. De Italiaanse ondernemer waarover we je gaan vertellen, is zich hiervan terdege bewust en heeft voor zijn medewerkers besloten een initiatief te nemen dat op zijn zachtst gezegd lovenswaardig is. Waar hebben we het over? Over een bonus die is bedacht om het hoofd te bieden aan de toename van de energiekosten, een financiële  hulp dat het verdient om te worden verteld en als model te worden beschouwd.

via La Repubblica

Amici di Lecco/Youtube Screenshot

Amici di Lecco/Youtube Screenshot

Zijn naam is Andrea Beri en hij is de CEO van I.T.A. Spa, een metallurgisch bedrijf gevestigd in het noorden van het schiereiland, in de provincie Lecco. Gezien de enorme prijsstijgingen waar veel gezinnen mee te maken hebben - niet alleen in Italië - nam hij zijn beslissing: hen 250 euro extra te geven om hun rekeningen te dekken.

Zo creëerde hij wat de "energiebonus" werd genoemd. Met in totaal 32.000 euro uit de zelf opgewekte energie van zijn bedrijf besloot hij dat de opbrengst van de verkoop van die materie niet in de kas van het bedrijf zou belanden, maar in de zakken van de 128 medewerkers die er deel van uitmaken.

Advertisement
Maxpixel - Not the actual photo

Maxpixel - Not the actual photo

"Ik heb besloten om mijn werknemers - legt Beri uit - tegemoet te komen met deze energiebonus, zodat ze kunnen profiteren van ons systeem voor zelfproductie van energie. Ik ben me ervan bewust dat 250 euro geen definitieve oplossing is - gaf hij toe - maar het is toch nuttig in een werkelijk delicaat moment zoals we nu meemaken, gekenmerkt door sterke economische en sociale spanningen. Het is een moeilijke tijd voor iedereen, en dit initiatief is bedoeld om degenen tegemoet te komen die de gevolgen moeten betalen met de prijsstijgingen".

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Het is niet de eerste keer dat Beri de drager is van dit soort steunmaatregelen. Hij heeft namelijk al soortgelijke initiatieven genomen bij een ander Italiaans bedrijf waarvan hij eigenaar is. Kortom: temidden van zoveel negativiteit en zoveel episodes die het dagelijks leven van mensen niet gemakkelijk maken, lijkt het erop dat er zo nu en dan iemand is die besluit om van koers te veranderen, nadenkend over de echte en primaire behoeften van degenen die voor hem werken. We kunnen niet anders dan deze ondernemer complimenteren!

Advertisement