Ze was vijf dagen verdwaald in de wildernis zonder eten of drinken: gevonden(+VIDEO)

Janine image
door Janine

18 Juni 2023

Ze was vijf dagen verdwaald in de wildernis zonder eten of drinken: gevonden(+VIDEO)
Advertisement

Wat zou jij doen als je zou verdwalen op een afgelegen plek, ver van huis en helemaal alleen, zonder voldoende voedsel en water om te overleven? Veel films hebben dit soort plots voorgesteld en velen zullen zich hebben afgevraagd hoe ze zouden hebben gereageerd in de rol van de verschillende hoofdrolspelers, die met grote moeite op alle mogelijke manieren probeerden zich te behelpen in de hoop opgespoord te worden of een manier te vinden om terug te keren. Iets soortgelijks gebeurde in Australië, waar een vrouw 5 dagen in de woestijn was. Laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via 9News

Advertisement

Lilian, zo heet de vrouw, beleefde een heel bijzonder avontuur dat een film waardig zou zijn: ze verdwaalde in de woestijn, waar ze vijf lange dagen moest doorbrengen voordat ze door de politie in Victoria, Australië, werd gevonden.

Ze had alleen een fles wijn en lolly's bij zich, zo meldt de politie, die haar auto identificeerde aan de hand van enkele luchtfoto's. Op de beelden was te zien dat het voertuig zich midden in het dichte struikgewas bevond, wat de agenten ertoe bracht onmiddellijk op zoek te gaan naar de mysterieuze bestuurder.

Advertisement
Victoria Police/Twitter

Victoria Police/Twitter

De operatie was succesvol, Lilian werd op ongeveer 60 kilometer afstand van de dichtstbijzijnde stad gevonden. Haar gezondheidstoestand stelde haar niet in staat om zo lang te lopen en hulp te zoeken. De politie deelde de beelden via Twitter, vergezeld van een bericht waarin de gebeurtenissen werden onthuld.

Dit is het moment waarop Air Wing een vrouw lokaliseerde die al vijf dagen vermist was in dicht struikgewas. Op een middag was Air Wing bezig met het doorzoeken van het heuvelachtige terrein toen ze de auto van Lillian aan het einde van een onverharde weg zagen in de wildernis van Mitta Mitta. De politie werd doorverwezen naar de locatie van Lillian, waar ze verbleef. Lillian reed richting Dartmouth Dam toen ze een doodlopende weg tegenkwam. Terwijl ze probeerde haar auto te keren, liep ze vast en zonder mobiel bereik kon ze niet bellen om hulp."

Victoria Police/Twitter

Victoria Police/Twitter

Sergeant Martin Torpey van het politiebureau van Wodonga zei: "Ze was heel verstandig om in haar auto te blijven en niet de wildernis in te gaan, wat de politie hielp haar te vinden. Ze had alleen een korte dagtrip gepland, dus ze had alleen een paar snacks en wat lolly's bij zich, maar geen water." Hoewel de vrouw niet in staat was om te rijden, kon ze de autoverwarming gebruiken om te schuilen voor de koude nacht. "Na vijf dagen verdwaald te zijn geweest in de wildernis, was ze enorm opgelucht en dankbaar om ons te zien en wij waren net zo blij haar te zien."

Na de ontdekking werd Lilian naar het ziekenhuis gebracht om te worden gehydrateerd voordat ze terugkeerde naar haar huis in Cheltenham, vlakbij Melbourne. Een verhaal dat gelukkig zonder gevolgen is geëindigd. "Ik dacht dat ik het niet zou halen. Ik ben een avontuurlijk persoon, maar de volgende keer zal ik beter voorbereid zijn", aldus Lilian, die ongetwijfeld niet weer in een soortgelijke situatie terecht zal komen. Hoe zou jij in haar plaats hebben gereageerd?

Advertisement