4-jarige jongen opent auto van moeder, start motor en maakt ritje in pyjama: aangehouden door politie

Janine image
door Janine

08 Mei 2022

4-jarige jongen opent auto van moeder, start motor en maakt ritje in pyjama: aangehouden door politie
Advertisement

Veel ouders zijn zich er terdege van bewust dat het zelfs maar een paar minuten uit het oog verliezen van een kind ernstige gevolgen kan hebben. Afgezien van de ironische of paradoxale implicaties, kunnen de kleintjes zich in situaties bevinden die je, voor een moeder of een vader, niet wilt beleven. De zeer jonge hoofdrolspeler van de episode die we je gaan vertellen, demonstreert het bovendien perfect.

Wat heeft hij gedaan? Wat niemand ooit zou verwachten te zien en wat op het eerste gezicht gewoonweg ongelooflijk kan zijn. Hij slaagde erin de auto van zijn moeder te starten en er een rondje mee te rijden, die gelukkig kort was en zonder al te veel moeite eindigde. Laten we eens kijken.

via politie_utrechtnoord/Instagram

Stel je het tafereel voor: een 4-jarige jongen loopt het huis uit, op blote voeten en in pyjama, opent de auto van zijn moeder, start en rijdt weg. Science fiction? Fictie? Niet bepaald, aangezien dit allemaal gebeurde in Utrecht, wat aanleiding gaf tot een verhaal dat meteen onder de aandacht van de media kwam. De politie van Utrecht vertelde, via een post die op hun Instagram-account verscheen, over de gebeurtenis.

De kleine, die om voor de hand liggende redenen anoniem bleef, slaagde erin de voor het huis geparkeerde auto te openen, te starten en ermee te rijden. In ieder geval tot zijn korte rondje als “beginnende chauffeur" voorbij was, want de auto belandde op twee andere geparkeerde auto's, gelukkig zonder gevolgen voor het kind.

Advertisement
politie_utrechtnoord/Instagram

politie_utrechtnoord/Instagram

De jongen stapte uit en liep weg van de auto, en op dat moment belde een voorbijganger, die het tafereel opmerkte en zijn ogen niet kon geloven, de politie. De agenten kwamen ter plaatse en brachten hem naar het plaatselijke politiebureau. Hier, getroost met een teddybeer en warm drankje, wisten ze in korte tijd de identiteit van zijn ouders te achterhalen. De vader kwam meteen aangesneld. Op dat moment werd het kind gevraagd om een ​​praktische demonstratie te geven van wat hij had gedaan.

Zonder al te veel problemen liet de kleine jongen zijn vader en de agenten zien dat hij wist hoe hij de sleutel in het slot moest steken, de koppeling moest indrukken en de auto moest starten. Volgens wat ze zeiden, drongen de politieagenten er bij de ouders op aan om "de autosleutels voortaan te verstoppen". "Mijn zoon is erg ondernemend", zou zijn moeder hebben gezegd, zodra ze hoorde wat er was gebeurd. "De nieuwe Max Verstappen is ontdekt", was de ironische opmerking van de agenten, verwijzend naar de beroemde Formule 1-coureur.

Advertisement