Na 20 jaar huwelijk en 5 kinderen besluit hij een vaderschapstest te doen: "Geen van hen is mijn kind"

Janine image
door Janine

12 Oktober 2022

Na 20 jaar huwelijk en 5 kinderen besluit hij een vaderschapstest te doen: "Geen van hen is mijn kind"
Advertisement

Je wordt niet als vader geboren, dat word je dag in dag uit, door een relatie op te bouwen met je kinderen en leren onvoorwaardelijk van ze te houden. De liefde van een vader voor zijn kinderen kent geen grenzen, zozeer zelfs dat hij bereid is alles te doen om hen te beschermen en ervoor te zorgen dat ze gelukkig zijn. Als een vader een kind opvoedt, hem bij de hand neemt op weg naar volwassenheid, hoe belangrijk is biologie dan eigenlijk? Een vader kan van zijn zoon houden, ook al heeft hij hem niet verwekt, dit staat buiten kijf. Maar wat gebeurt er als een vader een zoon opvoedt in de overtuiging dat hij de zijne is, om er na jaren achter te komen dat dit niet het geval is?

Het verhaal van deze man, op Facebook gedeeld door de minister van een Nigeriaanse missie, opent een verhit debat over de kwestie.

via Legit.ng

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

"De man is 57 jaar, hij heeft een test gedaan op al zijn vijf kinderen en geen van de kinderen is van hem. Hij is al twintig jaar getrouwd. Ze zeggen dat hij “een man moet zijn”. Oké." schreef Henry Shield, een voormalige speciale assistent van de minister van een Nigeriaanse gemeenschap Bala Mohammed, in een bericht op Facebook. Op 57-jarige leeftijd, na 20 jaar huwelijk, heeft de man waarover Henry spreekt in feite besloten om zijn 5 kinderen te onderwerpen aan een vaderschapstest. Toen hij de resultaten ontving, kreeg hij een koude douche: geen van hen was echt zijn kind. De huwelijkscrisis en het verhitte debat dat op de populaire sociale media rond het nieuws ontstond, waren onvermijdelijk, met gemengde reacties van gebruikers.

De meesten hebben solidariteit getoond met de man, die na dit nieuws letterlijk de grond onder zijn voeten moet hebben voelen wegzakken. Sommigen twijfelen echter: waarom zou de man de test pas na 20 jaar huwelijk gedaan hebben? In ieder geval is de unanieme mening van gebruikers dat de ontdekking zijn relatie met zijn kinderen niet mag veranderen: een vader blijft een vader, ook al delen we niet dezelfde genen met hem.

Advertisement
Pixabay - not the actual photo

Pixabay - not the actual photo

Dit verhaal is een van de vele getuigenissen van de risico's die gepaard gaan met het uitvoeren van een onderzoek van deze omvang; we herinneren ons bijvoorbeeld de Nigeriaanse man die in soortgelijke omstandigheden had ontdekt dat hij niet de vader was van zijn 7-jarige dochter. Maar er zijn ook veel ongebruikelijkere verhalen, zoals dat van een jong stel, allebei geadopteerde kinderen, die na een relatie van 6 jaar ontdekten dat ze broer en zus waren. De vrouw deelde, na ontvangst van de testresultaten, het verhaal in een post op Reddit, onbeslist of ze het aangrijpende nieuws met haar vriend wilde delen.

Kortom, bij bepaalde gelegenheden is onwetendheid de beste bondgenoot van sereniteit en stabiliteit. Of is het beter om de chaos en het ongemak van een ongemakkelijke waarheid te doorstaan? Wat vind jij?

Advertisement