Hij krijgt een vreemd bericht op zijn mobiele telefoon en antwoordt: hij heeft €60.000 minder op zijn rekening staan

Janine image
door Janine

12 November 2022

Hij krijgt een vreemd bericht op zijn mobiele telefoon en antwoordt: hij heeft €60.000 minder op zijn rekening staan
Advertisement

Smartphones zijn een integraal onderdeel van ons leven geworden, niet alleen slaan we de meeste van onze herinneringen erin op in de vorm van foto's of notities. Vaak wordt de mobiele telefoon gebruikt als een echte kluis, de talloze wachtwoorden van bank- en rekeningsites kunnen erin worden opgeslagen. Juist om deze reden moet bij het gebruik van dit apparaat veel aandacht worden besteed. De meeste oplichting vindt plaats via de mobiele telefoon, als je op het verkeerde bericht antwoordt, kan al het geld dat op je rekening staat, worden gestolen.

Dit is precies wat er gebeurde met deze man die op een sms reageerde en binnen een paar minuten zijn betaalrekening aanzienlijk zag dalen. Er werd ongeveer 60.000 euro van hem gestolen.

via Il Messaggero

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Deze man is een bankmedewerker en alles begon met een simpel sms'je. Op een ochtend ontving hij een bericht op zijn mobiele telefoon, waarin stond: "we hebben een afwijkende login op uw account gedetecteerd". Iemand had geprobeerd zijn geld te stelen, iets waar iedereen zich zorgen over zou maken. Om deze reden verspilde hij geen tijd en klikte hij onmiddellijk op de link die door de sms werd aangegeven, die hem terug had moeten leiden naar de website van zijn bank.

Vervolgens werd er telefonisch contact met hem opgenomen door een persoon die beweerde een telefoniste te zijn, die hem zou helpen de situatie op te lossen. De man hoefde alleen maar naar hem te luisteren en enkele verificatiehandelingen uit te voeren. Nadat het gesprek was beëindigd, dacht hij dat hij alle problemen had opgelost. Maar dat was helaas niet zo.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De volgende dag ging de man, om er zeker van te zijn dat het probleem van de vorige dag definitief was opgelost, naar de website van zijn bank en ging naar het online gedeelte van zijn rekening. Hier ontdekte hij echter dat er zonder zijn medeweten meerdere transacties waren gemaakt, waardoor een aanzienlijk deel van zijn spaargeld was gestolen: 60 duizend euro.

De oplichters maakten misbruik van de kwetsbaarheid en bezorgdheid van een persoon. Juist om deze reden raden branche-experts aan om altijd met echte bankmedewerkers te praten voordat je je gegevens verstrekt.

Hoe zou jij geprobeerd hebben om deze situatie op te lossen?

Advertisement