Hij ziet een huis in brand staan terwijl hij een pizza bezorgt: hij rent naar binnen en redt 5 kinderen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

06 Augustus 2022

Hij ziet een huis in brand staan terwijl hij een pizza bezorgt: hij rent naar binnen en redt 5 kinderen (+ VIDEO)
Advertisement

Wie kan als een held worden beschouwd? Zeker niet iemand met een mantel en een statige lichaamsbouw van buitengewone kracht, maar die, op het juiste moment op de juiste plaats, niet aarzelt om te doen wat nodig is, terwijl hij zichzelf in gevaar brengt. Moed is een essentiële vaardigheid om als zodanig te worden gedefinieerd, en de bezorger van een pizzeria in Indiana heeft laten zien dat hij het heeft: tijdens een bezorging zag hij een huis in brand staan ​​en ging naar binnen om vijf kinderen te redden die erin vastzaten.

via Washington Post

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Nicholas Bostic is 25 jaar en bezorgt pizza's aan huis. Tijdens een dienst, terwijl hij in zijn auto zat, merkte hij dat een huis in brand stond. Instinctief stapte hij uit de auto en begon naar het huis te rennen om de bewoners in veiligheid te brengen.

De dappere man kwam binnen door de achterdeur, waarop hij zwarte rook aantrof, en kwam naar buiten met vier personen van 1 tot 18 jaar oud met zich mee. Daarna ging hij weer naar binnen om het vijfde kind op te halen: hij ging naar de slaapkamer boven, maar hij zag niemand. De broers hadden hem echter verteld dat er nog een van hen binnen was.

Bostic gaf niet op en bleef zoeken tot hij beneden iemand hoorde huilen. Toen hij de trap afliep en de jongen vond, wikkelde hij het shirt om zijn neus en mond, maar de zwarte rook was nu overal en verhinderde hem een ​​uitweg te vinden.

Advertisement

Hij had geen andere keuze dan terug naar boven te gaan, een raam in te slaan met een vuist, het kind te pakken en te springen. Bij de landing gebruikte hij zijn lichaam om de baby te beschermen.

Het incident vond plaats in Lafayette, in Indiana. De lokale politie zei dat het kind "wonderbaarlijk ongedeerd" was, terwijl Nicholas een diepe wond aan zijn arm en ernstige rookvergiftiging opliep. Zijn eerste gedachte toen de reddingswerkers arriveerden, was echter niet aan hemzelf: "Zeg me alsjeblieft dat het kind in orde is."

De ambulancebroeders stelden hem gerust en complimenteerden hem met wat hij zojuist had gedaan: "Je hebt het geweldig gedaan, man." Nicholas werd vervolgens per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen, waar hij de nodige behandelingen kreeg voordat hij werd ontslagen.

City of Lafayette

City of Lafayette

"De heldhaftige daden van Nicholas Bostic hebben levens gered. Zijn onbaatzuchtigheid tijdens dit incident is een bron van inspiratie en heeft indruk gemaakt op velen met zijn moed, vasthoudendheid en kalmte bij zo'n gevaarlijke brand", merkt het LPD op. "De politie van Lafayette en de geachte burgemeester Tony Roswarski zijn Nicholas eeuwig dankbaar voor zijn tussenkomst en willen hem graag publiekelijk erkennen voor zijn daden."

Bostic, ter ere van wie een inzamelingsactie is gestart om hem te helpen herstellen van zijn verwondingen, zal tijdens de National Night Out van de piloten van Lafayette worden geëerd als een echte held.

Advertisement