"Mijn dochter betaalt $100 per maand voor de huur van haar kamer": haar moeder vindt het de beste manier om haar op te voeden

Janine image
door Janine

28 Juli 2022

"Mijn dochter betaalt $100 per maand voor de huur van haar kamer": haar moeder vindt het de beste manier om haar op te voeden
Advertisement

De jaren van het leven thuis met de ouders behoren tot de mooiste, maar ook de moeilijkste om te leven. Verzorgd en verwend worden door mamma en pappa is een luxe die vanaf een bepaalde leeftijd nooit meer terugkeert en die altijd zal worden gemist. Een moeder deelde op haar TikTok-profiel een andere opvoedmethode dan de gebruikelijke die ongetwijfeld onconventioneel is. Als kinderen normaal gesproken geen huur of kosten hoeven te betalen, heeft deze vrouw besloten haar dochter 100 dollar per maand te laten betalen om op haar kamer te kunnen wonen. Ja, je leest het goed, het meisje moet haar moeder de vergoeding betalen, elke maand, uitstel is niet toegestaan.

Een merkwaardige keuze die nogal wat kritiek heeft losgemaakt.

via TikTok/c_d_g

Advertisement
TikTok/c_d_g

TikTok/c_d_g

Voor sommige ouders is het moment waarop hun kinderen het huis uit gaan een probleem, een moment van verdriet, vermengd met een ongelooflijke trots op de jongen of het meisje dat vertrekt, en de volwassen wereld ingaat. Toen de vrouwelijke hoofdpersoon van deze video hoorde dat haar achttienjarige dochter bereid was binnen de muren van haar huis te blijven, besloot ze met een bijzondere oplossing te komen.

In de video is duidelijk het moment te zien waarop het meisje een huurcontract tekent, voor het maandelijkse bedrag van 100 dollar voor wat altijd haar slaapkamer is geweest.

De vrouw definieert het als een soort "voorbereiding op het succes", dus het is duidelijk dat het haar bedoeling is om haar dochter verantwoordelijk, volwassen en attent te maken op de waarde van geld.

Advertisement
TikTok/c_d_g

TikTok/c_d_g

Naast talrijke uitingen van bewondering voor het idee en voor het initiatief van de vrouw, was er uiteraard geen gebrek aan kritiek. Velen hebben beweerd dat het absurd was om hun dochter huur te vragen voor wat altijd haar slaapkamer was. Het waren vooral jongeren die het niet eens waren met de vrouw. "Het is de perfecte zet zodat de kinderen je niets meer vertellen”: zeiden velen.

De talrijke kritieken brachten de vrouw ertoe de kwestie te verduidelijken: "Ik was een alleenstaande moeder toen ik 16 was en mijn ouders hebben me niet geleerd om volwassen te worden".

Het zou interessant zijn om te weten wat de dochter van deze merkwaardige overeenkomst vindt. Vind jij dat de vrouw de juiste beslissing heeft genomen?

Advertisement