Ouders verloochenen dochter om carrière, raken in geldproblemen en nu wil zij hen niet helpen

door Skip

05 Juli 2022

Ouders verloochenen dochter om carrière, raken in geldproblemen en nu wil zij hen niet helpen
Advertisement

Onderlinge liefde, solidariteit en verbondenheid tussen gezinsleden zou er moeten zijn die in hetzelfde huis leven. Wanneer iemand zichzelf in de penarie brengt of een akelige situatie het hoofd moet bieden, dan zou het de taak van het gezin moeten zijn om te ondersteunen. Het gebeurt echter soms dat dit wordt geweigerd. Soms zijn de redenen daarvoor onbeduidend, heeft men malle standpunten, maar soms kan het gaan om iets serieuzers.

Zo is dat ook het geval voor de dame in dit verhaal, die weigerde haar ouders te helpen die het financieel heel zwaar hadden. Ze weigerde omdat ze haar negen jaar hadden verloochend omdat ze niet gelovig was en vanwege haar toch wel bijzondere carrièrekeuze. Dat ze het verzoek van haar ouders geweigerd heeft begon toch wel aan haar te knagen. Ze wendde zich tot de gebruikers van Reddit en vroeg zich af of ze er verkeerd aan deed haar ouders niet bij te staan. Laten we gaan kijken hoe de zaken zijn gelopen.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Ik ben opgegroeid in een gelovig gezin, niets was makkelijk bij hen" begint de dame haar verhaal op Reddit. "Ik heb lang ervoor moeten vechten om naar een normale universiteit te gaan in plaats van een christelijke. Toen het zover was kreeg ik te horen dat ze nooit mijn onderwijs zouden gaan betalen."

Ze vertelt hoe ze een paar maanden met moeite heeft gezocht naar een baan om te kunnen blijven studeren, totdat een vriendin haar wees op een discotheek die danseressen zocht:"ik heb mijn hele leven gedanst en ik ben niet lelijk dus ik werd meteen aangenomen." Naar eigen zeggen verdiende ze heel veel en zei ze dat ze met school gestopt was:"ik haalde 3000 dollar binnen tijdens een gewone week en 11.000 als ik echt een hele goeie week had"  

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Toen mijn ouders het ontdekten hebben ze me verloochend en met hen ook door mijn hele familie, met uitzondering van twee neven."

De dame neemt snel haar actuele situatie door, en na negen jaar werken:"heb ik een eigen huis, een Tesla, ben schuldenvrij en bezit ik een appartement dat ik verhuur."

Het staat wel vast dat de omstandigheden van deze dame veranderd zijn, net als de omstandigheden van haar ouders, die in luttele maanden faillissement hebben moeten aanvragen. Bovendien is hun gezondheid achteruit gelopen en in een poging om uit hun situatie te komen hebben ze hun dochter, die ze hebben verloochend, om hulp gevraagd.

"Ik heb nee gezegd. Ik heb geen ouders meer. Bovendien volgens hun religie en kerk heb ik mijn geld op een zondige manier verdiend. Dus als ze mijn geld gebruiken betekent dat voor hen dat hun zielen niet meer te redden zijn en ik wilde niet dat dit zou gebeuren."

Ooms, tantes en andere familieleden hebben geprobeerd haar op andere gedachten te brengen, maar ze bleef bij haar beslissing. Ze vroeg zich echter nu wel af of ze er goed aan had gedaan hen hulp te weigeren. Wat is jouw mening?

Advertisement