"Mijn arts zei dat ik niet moest schreeuwen tijdens de bevalling, hij heeft me gekwetst": de uitbarsting van een jonge moeder

Janine image
door Janine

24 Juli 2022

"Mijn arts zei dat ik niet moest schreeuwen tijdens de bevalling, hij heeft me gekwetst": de uitbarsting van een jonge moeder
Advertisement

De bevalling is een delicaat moment in het leven van een vrouw. Het lijden, de pijn en de ongelooflijke emotie maken de uren voor de geboorte van je kind absoluut onvergetelijk. Het is moeilijk om je gevoelens, de reacties en vooral het geschreeuw te beheersen. Degenen die een kind hebben gekregen, weten waar we het over hebben en degenen die deze ervaring niet hebben meegemaakt, kunnen zich de vermoeidheid voorstellen die een vrouw moet doorstaan. Maar wat als de arts die je helpt, zegt dat je je mond moet houden en moet stoppen met schreeuwen omdat hij er last van heeft?

Het overkwam Yasmyn Switzer, 20, die haar slechte ervaring in de verloskamer op TikTok deelde.

Maar laten we eens kijken wat er precies gebeurd is.

via TikTok/yasmynswitzer

Tik Tok screenshot / yasmynswitzer

Tik Tok screenshot / yasmynswitzer

Yasmyn Switzer is een 20-jarige moeder van drie kinderen die een onaangename ervaring deelde die haar was overkomen tijdens een van de mooiste dagen van haar leven.

Ze was aan het bevallen van haar derde kind toen ze van de pijn begon te schreeuwen, maar ze werd meteen berispt door de dokter omdat ze te veel lawaai maakte en hij zich niet goed kon concentreren en horen.

Yasmyn deelde haar verhaal online met haar volgers en kreeg al snel meer dan 230.000 views en werd overspoeld met opmerkingen, velen prezen haar omdat ze kalm bleef met de ongevoelige dokter tijdens zo'n belangrijk moment.

Advertisement
Tik Tok screenshot / yasmynswitzer

Tik Tok screenshot / yasmynswitzer

"Ik was erg vriendelijk, zelfs tijdens de bevalling. Ik ben niet het soort persoon dat dokters vervloekt of schreeuwt", begon Yasmyn tijdens de video uit te leggen.

"De dokter arriveerde direct nadat mijn vliezen waren gebroken, dus ik schreeuwde een beetje terwijl ik aan het persen was, maar om me de kracht te geven om mijn dochter op de wereld te zetten.” Veel vrouwen schreeuwen tijdens de bevalling, dus het is niets abnormaals voor de hoofdpersoon.

"Midden in een wee, terwijl ik haar naar buiten pers, zegt de dokter dat ik moet zwijgen - vervolgt ze in de video - omdat hij het niet goed kon horen en zich niet goed kon concentreren".

De vrouw zegt dat ze zich aangevallen voelde en er behoorlijk door van streek was, ze had dit nooit met haar twee vorige kinderen meegemaakt.

De opmerkingen gaven grotendeels de vrouw gelijk en beschuldigden de arts van een enorme ongevoeligheid. Wat vind jij?

Advertisement