Zwangere vrouw vecht een boete aan en beweert dat haar baby als een echte passagier moet worden beschouwd

Janine image
door Janine

22 Juli 2022

Zwangere vrouw vecht een boete aan en beweert dat haar baby als een echte passagier moet worden beschouwd
Advertisement

Zwanger zijn is niet makkelijk. Negen maanden lang draag je een leven in je baarmoeder waar je voor moet zorgen en beschermen. Vaak worden de laatste maanden zelfs de eenvoudigste en meest voorkomende handelingen moeilijk uit te voeren, vooral als je niet kunt rekenen op hulp van je partner of familie. Zelfs autorijden wordt moeilijk, zonder de nodige voordelen.

De zwangere hoofdpersoon van dit verhaal heeft een beslissing genomen voor haar toekomstige baby die haar een boete heeft gekost. Ze reed in een rijstrook die bestemd was voor auto's met meer dan één passagier, maar ze beweert dat haar dochter, hoewel nog niet geboren, op dat moment als passagier telde.

Maar laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via The Dallas Morning News

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Beslissen wanneer een baby die nog in de buik zit, in alle opzichten als een levend wezen kan worden beschouwd, is ongetwijfeld een van de moeilijkste en meest controversiële kwesties. In Texas, in de Verenigde Staten, kreeg een vrouw die op de HOV-rijstrook reed, die is gereserveerd voor auto's met meer dan één passagier, een boete van een verkeersagent die de situatie opmerkte en de anomalie ervan.

De vrouw wees erop dat hoewel haar baby nog niet geboren was, het voor haar net zo belangrijk was als elke andere passagier.

"Een agent gluurde naar binnen en vroeg of er iemand bij mij in de auto zat", zei de vrouw. "Ik wees naar mijn buik en zei dat mijn kleine meisje bij me was, ze is een persoon!". De agent antwoordde echter dat dit volgens de wet niet het geval is en om op die rijstrook te rijden moesten er minimaal twee "zichtbare" personen in de auto aanwezig zijn.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Volgens de moeder is de boete onterecht en zal ze tijdens haar verschijning voor de rechtbank strijden voor het recht op erkenning.

De vrouw gelooft in feite dat haar kind, hoewel nog niet geboren, in alle opzichten een persoon is en vindt het niet juist dat ze een boete krijgt omdat het niet mogelijk is haar te zien. Ze zal zeker proberen de zaak te winnen, maar het is nog niet mogelijk om vast te stellen of de vrouw volgens de wet gelijk heeft, omdat we in werkelijkheid nog niet kunnen spreken van een tweede passagier in de auto.

Wat denk jij?

Advertisement