Beschuldigd van diefstal uit een kapotte automatische kassa, klaagt ze de supermarkt aan en wordt miljonair (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

04 December 2021

Beschuldigd van diefstal uit een kapotte automatische kassa, klaagt ze de supermarkt aan en wordt miljonair (+ VIDEO)
Advertisement

Heb je ooit een situatie meegemaakt waarin alles op de slechtste manier leek te gaan, maar die toen op de best mogelijke manier eindigde? Het gebeurt zeker niet elke dag om de juiste gerechtigheid te krijgen voor geleden onrecht of voor ongegronde beschuldigingen, maar zoals het verhaal dat we je gaan vertellen aantoont, gebeurt het soms gelukkig wel.

Dit overkwam Lesleigh Nurse, een Amerikaanse vrouw uit Alabama die, nadat ze boodschappen had gedaan in de supermarkt, uiteindelijk werd gearresteerd vanwege een fout die blijkbaar niet aan haar te wijten was. Slachtoffer van een ware oplichterij, haalde de vrouw uiteindelijk haar gelijk op alle mensen die haar wilden beschuldigen en haar onterecht geld wilden laten betalen. En ze had zeker nooit gedacht dat ze na dit verhaal miljonair zou worden!

via AL.com

Advertisement
Random Retail/Flickr - Not the actual photo

Random Retail/Flickr - Not the actual photo

Winkeldiefstal in de supermarkt: dit is de beschuldiging die de bekende supermarktketen Walmart in 2016 tegen Lesleigh Nurse uitte, nadat deze tijdens een bezoek aan de winkel werd geblokkeerd na een storing van de automatische kassa. Het had geen zin om aan de medewerkers uit te leggen dat ze een probleem had gehad met het elektronische apparaat: niemand geloofde haar, en dus werd de vrouw beschuldigd van diefstal, ondanks dat ze haar boodschappen al had betaald.

Gearresteerd en later vrijgelaten, werd haar zaak na een jaar geseponeerd, maar de problemen voor Lesleigh eindigden daar zeker niet. Enige tijd na deze nare kwestie begon de vrouw namelijk brieven te ontvangen van een advocatenkantoor in Florida dat dreigde een civiele procedure tegen haar aan te spannen als ze de som van $200 voor de vermeende gestolen boodschappen niet zou betalen. Naar wat later is gebleken, zou Walmart zelf achter die brieven hebben gezeten, die zou hebben geprobeerd er aan te verdienen, zelfs nadat de zaak was gesloten.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het kostte Lesleigh weinig moeite om te ontdekken dat, net als zij, veel andere mensen dezelfde behandeling ondergingen. Echte bedreigingen, compleet met verzoeken om geld, gebaseerd op vermeende misdaden die voor de justitie niet langer strafbaar waren. Gezien de situatie besloot Nurse op dat punt het bedrijf aan te klagen dat, volgens haar advocaten, "onschuldige burgers valselijk zou hebben beschuldigd van winkeldiefstal en vervolgens zou hebben geprobeerd geld van hen te ontvangen" met "intimiderende" handelingen.

In het licht van dit alles heeft de rechtbank van Mobile County, in Alabama, besloten om 2,1 miljoen dollar toe te kennen aan Lesleigh Nurse als schadevergoeding voor het geleden onrecht. Precies: ondanks protesten en verduidelijkingen van Walmart en dreigementen met moties tegen het vonnis, oordeelde de jury in het voordeel van de vrouw. Een aanvankelijk zo negatief verhaal heeft daarom haar leven voor altijd veranderd. Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement