Ze verbieden hem om de Pride-vlag te tonen en hij reageert door het hele huis te verlichten met de kleuren van de regenboog

Janine image
door Janine

12 Juni 2021

Ze verbieden hem om de Pride-vlag te tonen en hij reageert door het hele huis te verlichten met de kleuren van de regenboog
Advertisement

Wonen in een buurt in nauw contact met buren is niet eenvoudig: er zijn regels, niet per se geschreven, die moeten worden gerespecteerd. In Amerika is er de Home Owner's Associaton (HOA), een vereniging van huiseigenaren die vaak wordt opgericht door een vastgoeddeskundige om woningen in wooncomplexen op de markt te brengen, te beheren en te verkopen. Een bewoner werd door de HOA gevraagd om de regenboogvlag op de veranda te verwijderen. De persoon, die anoniem bleef, volgde de aanwijzingen op en vertelde zijn reactie op die waarschuwing op Reddit.

via memon17/reddit

Advertisement
memonf/imgur

memonf/imgur

De bewoner werd gevraagd de regenboogvlag, een symbool van vrijheid, weg te halen, omdat er een regel is volgens welke alleen de vlag van de Verenigde Staten van Amerika mag worden getoond - en dus ook zichtbaar voor andere buurtbewoners. Deze geheel nieuwe regel is ontstaan ​​naar aanleiding van het standpunt van de bewoners, die daarmee hun mening gaven over de Black Lives Matter-beweging.

De gebruiker zei: "Omdat sommige buren met BLM-vlaggen, dunne blauwe vlaggen en andere opinievlaggen zwaaien, heeft onze HOA vorige maand besloten dat we alleen de Amerikaanse vlag mogen tonen en niets anders. De dag na de beslissing krijgen we een e-mail dat iemand onze Pride-vlag heeft gemeld (die we sinds 2016 in huis hadden) en dat we deze moesten verwijderen. We hebben dit gerespecteerd en de vlag verwijderd. Kijkend naar onze nieuwe regels, hebben we gemerkt dat afneembare lichten zonder beperkingen zijn toegestaan, dus... kochten we 6 gekleurde schijnwerpers en verlichtten ons huis in de kleuren van de regenboog. Veel leuker voor iedereen die klaagt over de vlag zelf en waar deze voor staat."

Hij kon de vlag niet tonen, maar hij besloot toch zijn denkwijze te steunen. De gebruiker kreeg veel bijval en, na het delen van de suggestieve beelden van zijn verlichte huis, werd hij overladen met positieve opmerkingen: Afro-Amerikaanse rechten zijn belangrijk, vrouwenrechten zijn belangrijk, de rechten van de LGBTQ+ -gemeenschap zijn belangrijk en het is belangrijk om anderen onze mening en ons vermogen om ze te uiten niet te laten beperken. Ook vroeg men zich af hoe de HOA zou hebben gereageerd op deze reactie, die zeker niet onopgemerkt bleef bij de buurtbewoners.

Advertisement