25-jarige vrouw ondergaat een operatie om onvruchtbaar te worden en deelt haar vreugde op sociale media

Janine image
door Janine

15 Maart 2022

25-jarige vrouw ondergaat een operatie om onvruchtbaar te worden en deelt haar vreugde op sociale media
Advertisement

Eenieder is vrij om zijn eigen keuzes te maken, mits deze - echter - het welzijn van andere mensen en, in het algemeen, de samenleving niet in gevaar brengen. Wanneer keuzes indruisen tegen het gezond verstand, heb je vaak te maken met kritiek. Een 25-jarige vrouw deelde haar vreugde op sociale media en sprak over een delicaat onderwerp: ze viert haar sterilisatie-operatie. Aan negatieve reacties van gebruikers geen gebrek.

via abbysworldsastage/TikTok

Advertisement
abbysworldsastage/TikTok

abbysworldsastage/TikTok

De vrouw waar we het over hebben heet Abby Ramsey, en ze is een actrice, model en activiste uit Los Angeles. Een video die op TikTok werd gepubliceerd, werd al snel populair en in de video toont Abby al haar vreugde: eindelijk, na jarenlang overleg met verschillende artsen, slaagde ze erin een operatie te ondergaan om steriel te worden, en in de video viert ze deze mijlpaal. Abby zei dat ze opgroeide in een religieuze context, dus dit pad was vol obstakels en kritiek. Zoals je je kunt voorstellen, vroegen gebruikers haar waarom ze besloot tot zo'n drastische interventie over te gaan in plaats van haar toevlucht te nemen tot meer traditionele methoden die haar ervan zouden hebben weerhouden kinderen te krijgen. Abby zei dat dit de enige manier was waarop ze zich volkomen veilig voelde: kinderen krijgen was nooit een optie, maar de artsen steunden haar niet.

Advertisement
abbysworldsastage/TikTok

abbysworldsastage/TikTok

Abby bracht 6 jaar door in verschillende klinieken: artsen weigerden om verschillende redenen de operaties uit te voeren. De belangrijkste is dat ze haar te jong vonden en dachten dat de vrouw in de toekomst van gedachten zou kunnen veranderen. Abby zei: “Er is het idee dat er een interne biologische klok is die vrouwen hebben. De overtuiging dat als je er helemaal voor gaat en de baby krijgt, het moederinstinct het overneemt en alles op magische wijze oplost. Dat is wat een vrouw zou moeten doen voor de mensheid of voor de samenleving. En veel van die ideeën zijn schadelijk, niet alleen voor mensen zonder kinderen, maar ook voor ouders."

Abby vond echter een dokter die haar wilde opereren: nadat ze de operatie had ondergaan, publiceerde ze een video, die meer dan 4 miljoen views heeft verzameld. Aan kritiek geen gebrek, maar er waren ook veel bemoedigende opmerkingen: Abby is een voorbeeld voor veel vrouwen, en niet zozeer om wat ze deed, maar omdat ze - overtuigd van haar keuze - niet naar de mening van anderen luisterde en de "regels" negeerde die de samenleving vrouwen oplegt.

Advertisement