Ze stopt met scheren en nodigt vrouwen uit hetzelfde te doen: "Ik accepteerde mijn lichaam zoals het is"

Janine image
door Janine

05 Januari 2023

Ze stopt met scheren en nodigt vrouwen uit hetzelfde te doen: "Ik accepteerde mijn lichaam zoals het is"
Advertisement

In de loop der tijd is er steeds meer aandacht voor het lichaam gekomen. We leven in een samenleving die bijna volledig gebaseerd is op het uiterlijke aspect en steeds minder gericht is op het innerlijke. We stoppen bij de omslag zonder de ware inhoud van het boek te onderzoeken. Dit alles leidde ook tot de vaststelling van schoonheidsnormen. Juist in deze context is haar op het vrouwelijk lichaam taboe geworden.

Deze artieste daarentegen heeft ervoor gekozen om het natuurlijke vrouwelijk lichaam te normaliseren door haar haren ongestoord te laten groeien, en heeft ook alle andere vrouwen uitgenodigd om hetzelfde te doen. Laten we beter kijken waar het om gaat.

via Playgroundweb

Advertisement

Haar naam is Esther Calixte-Bea, een 25-jarig model en artieste bekend op sociale media onder het pseudoniem Queen Esie. Voordat ze haar leven radicaal veranderde door haar over haar hele lichaam te laten groeien zonder het te scheren, schoor ze voortdurend alles af, zodat ze er altijd "perfect" uitzag op fotoshoots. Hoewel die praktijk haar naar hedendaagse maatstaven een mooi gevoel had moeten geven, werd ze steeds onzekerder.

"Mijn huid voelde steeds ruwer aan, ik kon niet tegen scheren. Bovenal hield ik er niet van om veel tijd te besteden aan het verwijderen van mijn haar. Ik koos ervoor om mijn natuurlijke schoonheid te omarmen. Op een dag besloot ik voor het eerst om naar het strandt te gaan zoals ik ben. Ik heb haar op bijna elke centimeter van mijn lichaam, maar nu voel ik me trots en vrij!"

Advertisement

Alle lichamen verdienen het om geliefd en bekeken te worden, of ze nu behaard zijn of niet. Vrouwen moeten zich vrij voelen om deze keuze zonder gevolgen te maken. Bovenal moeten ze dit doen met het besef dat ze, ongeacht het pad dat ze nemen, niet zullen worden beoordeeld.

"Mijn doel is om vrouwen ertoe aan te zetten zichzelf te accepteren en ze te laten zien dat ze naar een galadiner kunnen gaan met zichtbare haren op hun borst en benen, zonder zich gebrekkig te voelen. Het is ons lichaam, wij beslissen het, niet de samenleving”. Een revolutionaire boodschap waarvan het enige doel zelfacceptatie is.

Trends bepalen vaak onze manier van leven, denk je dat ze er goed aan deed om te reageren en haar natuurlijke schoonheid te laten zien?

Advertisement