Hij is joods, de ander is moslim: de twee paramedici bidden samen voordat ze degenen helpen die besmet zijn met Covid-19

door Janine

03 April 2020

Hij is joods, de ander is moslim: de twee paramedici bidden samen voordat ze degenen helpen die besmet zijn met Covid-19
Advertisement

Er is geen minuut te verliezen. Als je als paramedici werkt in een ambulance voor noodgevallen te midden van een wereldwijde gezondheidsnoodsituatie zoals Covid-19, is elke minuut kostbaar om levens te redden en ze van hun huis naar de ziekenhuisafdelingen te vervoeren, waar ze adequaat zullen worden behandeld. Voor Avraham Mintz en Zoher Abu Jama, twee artsen van het Magen David Adom uit de stad Beersheva in het zuiden van Israël, is het leven veranderd.

via CNN

Advertisement
CNN

CNN

De wereldwijde pandemie van het Coronavirus heeft ook Israël bereikt, en de twee paramedici weten dit heel goed; een foto van hun rust- en gebedsmoment is de wereld rondgegaan. Ja, omdat Avraham de joodse religie heeft en Zoher moslim is, en ondanks de verschillen van geloof, is de strijd die ze voeren tegen het Chinese virus hetzelfde: "We proberen samen te bidden, in plaats van afzonderlijke momenten te nemen. We hebben nu veel noodsituaties om mee om te gaan [...] Dit is een ziekte die geen onderscheid maakt tussen religie of wat dan ook. De verschillen leggen we terzijde. We werken samen, we leven samen."

En dus is de foto, in pandemische tijden, de wereld rondgegaan, de twee paramedici die even de tijd nemen om tot hun God te bidden vlakbij de ambulance: de een richting Jeruzalem, de andere knielend richting Mekka. Omdat ondanks de immense gevaren van Covid-19 de vijand één is, en er zijn geen religies die standhouden; daarom zijn ​​we voor één keer allemaal gelijk.

Advertisement