Ze knoeien met benzinepompen om tegen spotprijzen te tanken: gearresteerd

Janine image
door Janine

27 Maart 2022

Ze knoeien met benzinepompen om tegen spotprijzen te tanken: gearresteerd
Advertisement

Stijgende brandstofprijzen zijn een realiteit waar veel mensen over de hele wereld mee te maken hebben. Het is niet eenvoudig om de uitgaven in evenwicht te houden en rond te komen wanneer alle noodzakelijke dingen om ons heen toenemen. Dus wat als je echt niet zonder kunt als je je moet verplaatsen?

Er zijn mensen die alternatieve oplossingen zoeken, degenen die besluiten hun verplaatsingen tot een minimum te beperken en degenen die in plaats daarvan, zoals in het geval van de vier mannelijke hoofdrolspelers van het verhaal dat we je gaan vertellen, besluiten tot harde maatregelen over te gaan. Het is indrukwekkend om langs de benzinestations te rijden om de prijzen met de dag te zien stijgen: velen zouden ze graag, als bij toverslag, zien dalen en met meer gemoedsrust tanken. Welnu: deze mensen hebben besloten om zoiets echt te doen, door eigenhandig de cijfers te verlagen die door de benzinestations worden aangerekend. Een actie die hen uiteindelijk duur kwam te staan.

via New York Post

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Het nieuws komt uit Florida, waar de vier protagonisten de methodes om aan de brandstofprijzen te ontsnappen resoluut naar een nieuw niveau hebben getild. Yordian Diaz-Benitez, Marlon Rosel-Rodriguez, Yulier Garcia-Martinez en Rogelio Llarena handelden illegaal en installeerden gereedschap in benzinepompen waarmee ze de brandstofprijzen aanzienlijk konden verlagen.

Later hebben ze, naar wat bleek, geprofiteerd van de verlaagde prijzen om hun voertuigen en reservetanks op een heel voordelige manier te vullen. Dus terwijl voor iedereen tanken betekende om steeds meer geld uit te geven, was de prijsstijging voor deze vier mensen een kans om benzine te tanken tegen spotprijzen.

Advertisement
Ck1media/Wikimedia - Not the actual photo

Ck1media/Wikimedia - Not the actual photo

Een echte zwendel dus, die werd uitgevoerd bij twee benzinepompen in Florida, in de plaatsen Lakeland en Lutz. De vier wisten er op afstand mee te knoeien, ten voordele van hun voorraden. Het duurde echter niet lang voordat ze ontdekt werden. De politie heeft de criminelen geïdentificeerd en gearresteerd omdat ze de benzinepompen hadden "gehackt".

Ned Browman, voorzitter van het Florida Department of Agriculture, sprak van echte "criminele daden", verwijzend naar wat er is gebeurd, en voegde eraan toe dat dergelijke daden niet getolereerd zullen worden, ondanks de substantiële prijsverhogingen. Gezien de situatie zeiden de autoriteiten ook dat soortgelijke gevallen misschien helemaal niet op zichzelf staan, en dat veel andere mensen alles zouden verzinnen - zelfs met onregelmatige systemen - om de prijsstijgingen het hoofd te bieden.

Advertisement