Covid-19: een distilleerderij hergebruikt alcohol om desinfecterende gel te produceren voor donatie aan de gemeenschap

Janine image
door Janine

25 Maart 2020

Covid-19: een distilleerderij hergebruikt alcohol om desinfecterende gel te produceren voor donatie aan de gemeenschap
Advertisement

Nu de verboden en beperkingen van de autoriteiten, die erop gericht zijn de pandemie van het coronavirus in te dammen, zich over de hele wereld vermenigvuldigen, nemen ook de paniek en het aantal episodes van "dwangmatige" aankopen met betrekking tot de door Covid-19 gegenereerde situatie toe. Bijna overal was er geen tekort aan mensen die supermarkten bijna “overvielen" en voedsel, medische producten en vooral ontsmettingsmiddelen hamsterden, bijna alsof er een oorlog zou uitbreken.

Alcohol en ontsmettingsmiddelen zijn in veel gevallen een onvindbare zeldzaamheid en dit veroorzaakt problemen voor degenen die het echt nodig hebben. Er zijn bedrijven die besloten hebben om zich hiermee bezig te houden. Zoals de distilleerderij in Portland, in Oregon, waar we het over hebben.

via New York Post

Advertisement

Gezien de quarantaine en het stopzetten van de horeca, heeft Shine Distillery & Grill besloten om op een nuttige en creatieve manier te recyclen wat, in normale situaties, voor totaal verschillende doeleinden zou zijn gebruikt. In een distilleerderij is alcohol natuurlijk iets waar het niet aan ontbreekt. Gezien de productiedaling als gevolg van verboden en quarantaine, dacht de beheerder van deze activiteit er dus goed aan om de voor de productie gebruikte alcohol om te zetten in desinfecterende handgel om aan mensen te verdelen.

Nadat de distilleerderij Shine alle benodigde vergunningen van de autoriteiten heeft verkregen, zijn ze erin geslaagd een belangrijke bijdrage te leveren aan haar gemeenschap, in een tijd waarin hygiënische en ontsmettingsproducten schaars zijn vanwege de onverschilligheid en het egoïsme van veel mensen. Uiteindelijk is het precies in ernstige situaties zoals de noodsituatie die we ervaren dat de gelegenheid moet worden aangegrepen om wat menselijkheid en vrijgevigheid in de praktijk te brengen, met de middelen die iedereen heeft: de eigenaars van deze distilleerderij hebben dit begrepen.

Advertisement