Een fotograaf wist alle schoonheid van een bepaald type vos met zwarte en rode vacht vast te leggen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een fotograaf wist alle schoonheid van…
Het plotseling verliezen van je reuk- en smaakgevoel kan een eerste symptoom zijn van het Coronavirus: de veronderstelling van de onderzoekers In de VS is een test goedgekeurd die het Coronavirus in slechts 45 minuten kan diagnosticeren

Een fotograaf wist alle schoonheid van een bepaald type vos met zwarte en rode vacht vast te leggen

Door Janine
1.282
Advertisement

De kruisvos is een bepaald type rode vos (Vulpes Vulpes) typisch voor Noord-Amerika en Noord-Eurazië. Het is een gedeeltelijk melanistische soort, in feite is de vacht gedeeltelijk zwart van kleur en heeft deels de typische rode kleur van Europese vossen. Sam Gaby verbleef 8 weken in Canada, in een klein stadje in Newfoundland, Twillingate, en fotografeerde elke dag prachtige vossen. De man bracht zoveel tijd in hun gezelschap door dat de vossen hem schenen te vertrouwen: alle gefotografeerde exemplaren lijken uiterst ontspannen en op hun gemak voor de lens.

foto: Sam Gaby

De kruisvos is een relatief veel voorkomende soort in Noord-Amerika en vertegenwoordigt ongeveer 30% van de soort van rode vos in Canada. Gaby was getuige van hun aanwezigheid tijdens zijn verblijf in Twillingate. De man, die officieel econoom en adviseur is, maar al van kinds af aan een passie voor de fotografie heeft, is erin geslaagd het leven van deze vossen en de omgeving waarin ze leven te documenteren, zonder ze in het minst te storen.

foto: Sam Gaby

Gaby bouwde geleidelijk aan een sterke vertrouwensband met de vossen op, door elke dag op dezelfde plek te staan; na een tijdje kwam hij op het punt om de vossen te "roepen". Deze prachtige exemplaren kwamen langzaam uit de struiken tevoorschijn nadat ze zijn roep hadden gehoord. Ondanks dit wederzijdse vertrouwen had Gaby nooit verwacht er een te aaien, hoewel hij dat altijd had gewild.

Advertisement
foto: Sam Gaby

Vossen zijn buitengewoon intelligent en nieuwsgierig - Gaby heeft deze eigenschappen van hun karakter goed kunnen waarnemen. De man zag ze voedsel verbergen in ondergrondse gaten, maar ook ondergronds zoeken naar voedsel. De lokale bevolking vertelde Gaby dat er ooit een boerderij was die vossenbont produceerde in dat gebied, maar nadat de prijzen van bont waren gezakt, moest de eigenaar het bedrijf sluiten en de vossen bevrijden.

foto: Sam Gaby

Meestal probeert Gaby geld te besparen om te reizen en dit soort kleine gemeenschappen minstens twee keer per jaar te bezoeken. Dit zijn plaatsen waar werk en primaire middelen schaars zijn en toerisme is een van de weinige middelen van bestaan waarop men kan rekenen.

De blik van een roofdier met een ongeëvenaarde sluwheid…

foto: Sam Gaby
Advertisement
foto: Sam Gaby
foto: Sam Gaby
Advertisement
foto: Sam Gaby
foto: Sam Gaby

Om meer foto's van Gaby te bewonderen, kun je zijn Instagram-pagina bezoeken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt