Coronavirus: een Japans medicijn lijkt effectiever dan andere bij het behandelen van de symptomen

Janine image
door Janine

21 Maart 2020

Coronavirus: een Japans medicijn lijkt effectiever dan andere bij het behandelen van de symptomen
Advertisement

Hoewel er momenteel geen specifiek geschikte vaccins of officiële behandelingen tegen het Coronavirus zijn, is er geen gebrek aan geruststellend nieuws over geneesmiddelen die effectiever zijn gebleken dan andere om de symptomen van het virus te behandelen of te beperken dat duizenden mensen over de hele wereld treft.

Een daarvan is Favipiravir, een griepmedicijn die door verschillende Chinese medische experts werd gebruikt, wat bevestigt dat Covid-19-patiënten die met dit Japanse medicijn werden behandeld, snellere verbeteringen lieten zien dan degenen waarbij het niet werd gebruikt.

via Forbes

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Griep, gele koorts en andere virusstammen zijn de ziekten waartegen dit actieve ingrediënt effectief is gebleken. Gegeven aan patiënten die getroffen zijn door het coronavirus in gebieden waar, in december 2019, de verspreiding van de wereldwijde pandemie begon, hebben geen duidelijke bijwerkingen vertoond, maar bleek juist zeer effectief te zijn bij het herstellen van hun volledige longfuncties, vooral bij patiënten met milde symptomen.

Dit alles is gemeld door de Chinese media en wetenschappelijke autoriteiten, maar het is duidelijk dat het met de nodige voorzorgsmaatregelen moet worden genomen, rekening houdend met het feit dat er nog specifieke onderzoeken moeten worden uitgevoerd naar de werkelijke effectiviteit van dit medicijn. In dit opzicht is het ziekenhuis Chaoyang in Peking van plan onderzoek te doen om zeker te weten of dit medicijn echt een belangrijke rol kan spelen in de strijd tegen het coronavirus.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Ondertussen maakt Fujifilm Toyama Chemical, de medische tak van de Japanse gigant die bekend staat om zijn elektronicaproducten, aanzienlijke winsten op de aandelenmarkten, aangezien het Avigan produceert, een geneesmiddel dat de werkzame stof Favipiravir bevat.

Als dit medicijn daadwerkelijk effectiever blijkt te zijn dan andere in de behandeling van symptomen die verband houden met Sars-CoV-2, zeiden de Chinese autoriteiten en de farmaceutische bedrijven die bij de productie betrokken waren - waaronder Fujifilm - dat ze klaar waren om de ontwikkeling te implementeren, om ervoor te zorgen dat het zo snel mogelijk het grootste aantal patiënten kan bereiken.

Pixnio

Pixnio

Het enige dat overblijft, is vertrouwen te blijven houden in de wetenschap en het harde werk dat onderzoekers over de hele wereld doen, sinds Coronavirus zijn opwachting maakte in Wuhan, om iedereen antwoorden en oplossingen te geven voor een ongekende noodsituatie.

Advertisement