Hij laat de auto thuis en gaat te paard naar zijn werk: het idee van een jongen tegen de dure brandstof

Janine image
door Janine

20 Maart 2022

Hij laat de auto thuis en gaat te paard naar zijn werk: het idee van een jongen tegen de dure brandstof
Advertisement

Wanneer een situatie bijzonder ingewikkeld wordt, besluiten veel mensen hun verbeeldingskracht en creativiteit te gebruiken en oplossingen te bedenken die je aan het lachen maken en tegelijkertijd aan het denken zetten. De Fransman over wie we je gaan vertellen, weet er alles van, die heeft besloten de prijsverhoging van brandstof aan te pakken op een manier die uit een verhaal uit het verleden lijkt te komen...

Geen auto en dure benzine meer: om naar zijn werk te gaan stapt deze jongeman op zijn Eole, een 7-jarige merrie die nu zijn vervoermiddel is geworden, ecologisch en vooral goedkoop! Laten we eens kijken.

via France 3

Advertisement

Louis Geneix/Facebook

Het is niet zo vanzelfsprekend - dat is het helaas bijna nooit - dat een stijging van de kosten van essentiële goederen ook overeenkomt met een stijging van de salarissen die werknemers ontvangen. De lonen blijven hetzelfde, maar alles kost meer, en dan wordt het voor veel mensen echt moeilijk om rond te komen.

Louis Geneix, een jonge Franse ober die in de Haute-Loire woont, weet dat maar al te goed. Door zijn werktijden is hij genoodzaakt om meerdere ritten per dag te maken met zijn dieselauto, maar toen de prijs aan de pomp omhoogschoot, realiseerde hij zich dat zijn financiële situatie eronder zou lijden.

Advertisement
Louis Geneix/Facebook

Louis Geneix/Facebook

Dus kwam hij tot een beslissing: hij zou zijn auto laten staan en het restaurant bereiken waar hij werkt met een middel dat als we het alternatief en ongewoon zouden definiëren, een understatement zou zijn: een paard! Dat klopt: in het verre verleden zou het misschien niet vreemd zijn geweest om zo'n tafereel te zien, maar Louis heeft besloten om het te actualiseren, met uitstekende resultaten.

Met de hulp van zijn merrie Eole, 7 jaar oud, en uiteraard zijn passie voor paardrijden, maakte hij een rekensommetje en stapte op het paard om naar zijn werk te gaan. Het dier is, volgens wat de jongeman meldde, gewend aan uitstapjes, en dus ook aan de aanwezigheid van auto’s om hem heen. Om deze reden was het geen probleem om de 15 km te lopen die het huis van Louis scheiden van het restaurant.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Het kost me minder dan een uur om er te komen - zei de jongen - als er mist is, trek ik Eole een reflecterend gele jas aan en een fosforescerend teken op haar staart. Als ik overdag werk, kan ik het zo doen, terwijl ik voor de avonddiensten geen keus zal hebben en de auto zal moeten nemen". Eenmaal bij het restaurant aangekomen, laat Louis, te midden van de verbazing en nieuwsgierigheid van automobilisten, voorbijgangers en collega's, zijn merrie achter op een veilige plek van waaruit hij haar kan controleren, en ervoor zorgen dat ze altijd te eten en te drinken heeft.

Het idee van deze man gaat snel rond op het web, en hij hoopt echt dat het veel mensen zal inspireren om alternatieve oplossingen te vinden voor echte, alledaagse problemen. Wat denk jij? Ingenieus en leuk, nietwaar?

Advertisement