Veganistische vriendin misleidt hem door nep-vlees te eten: “Ik voel me bedrogen”

Janine image
door Janine

17 April 2022

Veganistische vriendin misleidt hem door nep-vlees te eten: “Ik voel me bedrogen”
Advertisement

Is het juist dat je keuzes op je partner vallen? Normaal gesproken is het iets natuurlijks, maar als de keuzes niet gedeeld worden, is misleiding zeker geen oplossing. Dit verhaal wordt op Reddit verteld door een 21-jarige vrouw: ze zegt dat ze al een tijdje veganist is en dat ze haar vriend heeft "bedrogen". Maar laten we eens kijken wat ze zegt.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

“Ik ben veganist, al een aantal jaren. Ik begon met "John", 22 jaar oud, ongeveer drie en een halve maand geleden te daten. We konden het uitstekend met elkaar vinden, behalve deze factor. Toen we voor het eerst uit eten gingen, vertelde ik hem dat ik veganist was en toen ik mijn gerecht bestelde, zei hij gewoon "oh, leuk” en begon over iets anders te praten. Het kwam nooit meer als onderwerp ter sprake, alhoewel als hij bij mij kwam en ik lunch/diner maakte het altijd vegan gerechten waren. Ik heb nooit geprobeerd het vrijwillig voor hem te verbergen. Toen hij vroeg wat we aten, zei ik dingen als "hamburgers" en dacht dat hij wist dat het zoiets als hamburgers zouden zijn, maar dan veganistisch."

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kortom, de vrouw liet haar partner veganistisch eten, zonder het hem ooit specifiek te vertellen. Maar op een avond vertelde de jongen haar dat hij er niet tegen kon als ze groentegerechten maakte die op vlees leken en zei dat hij de bereide maaltijd niet zou eten. De verwarde vrouw vertelde hem dat het niet de eerste keer was dat dit gebeurde. De jongen vroeg toen om uitleg, en ze legde hem uit dat ze elke keer nep-vlees bereidde, of een veganistisch gerecht. De jongen werd boos en beschuldigde haar ervan hem te misleiden: ze had hem moeten waarschuwen wat die gerechten precies waren en dat er geen echt vlees in zat.

"Gisteren sms'te ik hem om te proberen de dingen op te lossen en in de hoop dat hij zou kalmeren. Hij schreef een paar zinnen over hoe verraden hij zich voelde. Hij zei dat hij hoopte dat ik zou begrijpen hoe teleurgesteld hij was dat ik zo met zijn eten zou knoeien, en dat zoiets een ernstig verraad van zijn vertrouwen was. Hij zei dat ik moest onthullen dat geen van de voedingsmiddelen die ik had bereid vlees bevatte. Ik raakte gefrustreerd en zei dat ik niet loog, dat het niet iets was om me voor te verontschuldigen. Hij heeft niet geantwoord.”

De vrouw is daarom op zoek naar advies: had ze het bij het verkeerde eind door de waarheid voor hem te verbergen? Hoe kan dit verholpen worden?

Advertisement