Hij verblijft 7 maanden in meer dan 30 hotels en gaat er vandoor voordat hij moet betalen: oplichter gearresteerd

Janine image
door Janine

31 Maart 2022

Hij verblijft 7 maanden in meer dan 30 hotels en gaat er vandoor voordat hij moet betalen: oplichter gearresteerd
Advertisement

Zelfs goed doordachte en bestudeerde misleidingen kunnen niet eeuwig duren: vroeg of laat wordt het foute gedrag ontdekt, vooral als het lange tijd wordt voortgezet. Degenen die geloven dat ze ermee weg kunnen komen en ongestraft blijven, zullen op een bepaald moment met hun fouten moeten dealen en de prijs moeten betalen.

Zoals een man in Italië, die op zijn zachtst gezegd heeft overdreven, in verschillende hotels verbleef zonder ooit de rekening te betalen. Een feit dat ongelooflijk is en dat onvermijdelijk eindigde met de ontdekking van de misdaad door de politie.

via Milano Today

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Precies: een vijftigjarige man bracht de nacht door in maar liefst 35 verschillende hotels in Noord-Italië gedurende een periode van zeven maanden, waarbij hij er vandoor ging voordat het tijd was om te betalen.

Zijn handelwijze was als volgt: op het moment van contact opnemen met het hotel schreef de oplichter in de mails van de reservering dat hij bedrijfsleider was. Daarna gaf hij aan dat hij voor een periode van 10 of 15 dagen wilde blijven en bij het uitchecken zou betalen. Na zijn aankomst genoot hij van zijn verblijf, inclusief de kamer en de maaltijden die elke dag werden geserveerd, en vertrok vervolgens twee of drie dagen voor de afgesproken vertrekdatum zonder nog gezien te worden.

Om de faciliteiten te bereiken, maakte de man gebruik van de spoorwegdiensten en verzamelde hij een groot aantal boetes die duidelijk onbetaald bleven.

In totaal sliep en at hij 110 dagen achter elkaar gratis in 35 hotels in zes verschillende steden.

Uiteindelijk werd de vijftigjarige echter gearresteerd door de politie.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Hoe kan het dat hij niet eerder werd aangehouden? Door het gebruiken van een valse identiteitskaart. De man bemachtigde een fotokopie van het document van iemand anders en plakte zijn foto erop, waarmee hij verschillende religieuze gemeenschappen oplichtte die hem kost en inwoning aanboden.

Onder de onrechtmatigheden die de man heeft begaan, is er ook een episode die in 2015 plaatsvond: tijdens het verjaardagsfeestje van een vriend deed hij verdovende middelen in een cocktail om zijn portemonnee en geld te kunnen stelen. De misdaad werd gepleegd met behulp van een andere persoon, een vrouw.

De man werd al meer dan drie jaar gezocht en werd veroordeeld tot vijf jaar cel voor beroving, persoonsvervanging en fraude. Op het moment van de arrestatie verzette hij zich niet en pleitte onmiddellijk schuldig.

Vervolgens werd hij door de politie naar de gevangenis begeleid, waar hij zijn straf zal moeten uitzitten.

Advertisement