Jonge student redt een driejarig meisje: ze stond op het punt ontvoerd te worden

Janine image
door Janine

09 Mei 2023

Jonge student redt een driejarig meisje: ze stond op het punt ontvoerd te worden
Advertisement

We zouden allemaal willen dat de wereld waarin we leven vredig en veilig is voor ieder van ons, maar helaas is dit niet het geval. Het nieuws informeert ons dagelijks over dramatische situaties die nooit zouden mogen voorkomen, maar ondanks de voorzorgsmaatregelen die we nemen en de aandacht die we besteden aan het dagelijks leven, blijven gevaren op de loer liggen. Sommige gebeurtenissen hebben echter geen tragische gevolgen dankzij de moed en vindingrijkheid van degenen die niet de andere kant op kijken, zoals de student die erin slaagde de ontvoering van een driejarig meisje te verhinderen.

via L'Union

Advertisement
Martin Lesieur/Facebook

Martin Lesieur/Facebook

Het incident vond plaats in het noorden van Frankrijk, om precies te zijn in Saint-Quentin, waar een man een driejarig meisje probeerde te ontvoeren dat op de achterbank van een auto zat. De persoon opende de deur en probeerde het kleine meisje eruit te krijgen, terwijl de moeder achter het stuur zat. "Ik was net het huis uitgegaan om mijn dochter naar school te brengen", zei de vrouw. “Alles gebeurde heel snel. Iemand probeerde haar mee te nemen. Ik probeerde hem meteen weg te duwen, maar ik had niet genoeg kracht. Op dat moment riep ik om hulp."

Gelukkig reageerde Martin Lesieur, een jonge student van net 21, op haar verzoek. Zodra hij het geschreeuw van de vrouw hoorde, schoot hij haar te hulp met de behulp van twee voorbijgangers.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Hij probeerde het kleine meisje te pakken. Toen de moeder om hulp riep dat het een vreemde was, greep ik in. Hij had pech, want ik doe aan zelfverdediging." Martin bereidt zich in feite voor om de cursussen te halen om in dienst te gaan bij de luchtmacht: de juiste persoon op het juiste moment dus, die zonder al te veel moeite de man wist te immobiliseren totdat de politie arriveerde, die overging tot arrestatie.

De politie bedankte de man vervolgens publiekelijk via een bericht op Facebook: “Grote dank aan de jongeman die tussenbeide kwam voor zijn burgergebaar dat het ongetwijfeld mogelijk heeft gemaakt om een ​​tragedie te voorkomen." De arrestant hadden kort voor de poging tot ontvoering ook geprobeerd een passerende hardloper aan te vallen. Nadat zijn toestand werd vastgesteld, werd hij later naar een psychiatrische instelling gebracht.

Gelukkig is de gebeurtenis goed afgelopen.

Advertisement