73-jarige grootmoeder laat oplichter arresteren die zich voordeed als haar kleinzoon door haar $8.000 te vragen

Janine image
door Janine

03 Maart 2022

73-jarige grootmoeder laat oplichter arresteren die zich voordeed als haar kleinzoon door haar $8.000 te vragen
Advertisement

Iedereen kan het slachtoffer worden van een kwaadwillende die als doel heeft om door bedrog te stelen. Vaak richten de oplichters zich op de meest weerloze mensen, omdat ze denken dat het gemakkelijker is, zoals in het geval van ouderen, die als minder helder worden beschouwd en niet in staat zijn om snel te reageren.

Maar als je dingen als vanzelfsprekend aanneemt, kun je in de problemen komen: volwassen mensen hebben ongetwijfeld meer ervaring en mogen niet worden onderschat.

Dat leert Jane ons, een grootmoeder uit Long Island die het de ongelukkige delinquenten moeilijk heeft gemaakt.

via Dailymail

Advertisement

De vrouw, een 73-jarige grootmoeder, vertelde het onaangename verhaal waar ze bij betrokken was, maar dat voor haar goed afliep.

Toen ze het telefoontje kreeg van haar kleinzoon die om hulp vroeg, begreep ze meteen dat hij het niet was die sprak.

De man aan de telefoon vertelde haar, nadat hij haar “oma” had genoemd, dat hij betrokken was bij een ongeval en door de politie was gearresteerd voor rijden onder invloed van alcohol: helaas heef Jane geen kleinzoon die kan autorijden, dus de poging tot oplichting was meer dan duidelijk.

Op dat punt deed de vrouw net alsof en speelde het spelletje mee. Er zijn meerdere telefoontjes geweest van verschillende mannen, van wie er één beweerde de advocaat van haar kleinzoon te zijn en dat er 8.000 dollar nodig was om de jongen vrij te kunnen laten. Weer een ander beweerde de "borgsteller" te zijn die verantwoordelijk was voor het innen van het geld.

"Ik vertelde hem dat ik geld in huis had, maar ik dacht niet dat hij er in zou trappen", zei de vrouw. “Nou, in plaats daarvan hapte hij gretig toe.”

Advertisement
Maxpixel - Not the actual photo

Maxpixel - Not the actual photo

Jane waarschuwde onmiddellijk de politie en wachtte tot de oplichter bij haar thuis zou verschijnen. Toen de man als "borgsteller" arriveerde, overhandigde de vrouw hem een ​​envelop waarin geen geld zat, maar papieren servetten. Net toen hij op het punt stond te vertrekken, kreeg de kwaadwillende de bittere verrassing: de politieagenten kwamen uit hun schuilplaats en lieten hem niet ontsnappen.

De 28-jarige Joshua Estrella Gomez werd vervolgens gearresteerd voor poging tot zware diefstal in de derde graad en zal nu de eerste hoorzitting van het proces ondergaan.

Richard Lebrun, de woordvoerder van de politieafdeling van Nassau County, waar Jane woont, raadt aan om niet-identificeerbare telefoontjes en berichten onmiddellijk te blokkeren. Als je telefoontjes of sms-berichten ontvangt van iemand die zich voordoet als een familielid in nood, moet je contact opnemen met het familielid om zeker te weten dat het niet iemand anders is. Bovendien, concludeert Lebrun, is het altijd beter om overschrijvingen aan onbekende bedrijven of individuen te vermijden.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kortom, deze vrouw die zichzelf definieerde als een "verveelde grootmoeder", hing niet de telefoon op zoals in het verleden meerdere keren was gebeurd, maar ze ontweek de val en was de crimineel te slim af, die een ernstige fout maakte: naast dat hij haar probeerde te beroven, onderschatte hij haar slimheid.

Advertisement