Ze zien eruit als normale 20 euro, maar ze zijn veel meer waard: hoe onderscheid je deze zeldzame bankbiljetten van andere?

Janine image
door Janine

14 Februari 2022

Ze zien eruit als normale 20 euro, maar ze zijn veel meer waard: hoe onderscheid je deze zeldzame bankbiljetten van andere?
Advertisement

Het is bekend dat oude bankbiljetten en munten een fortuin waard zijn, daarom kunnen verzamelaars in de sector onmiddellijk herkennen wanneer ze iets kostbaars tegenkomen. Wat misschien niet iedereen weet, zelfs kenners niet, is dat geluk in de meest recente bankbiljetten verstopt kan zitten: precies, het papiergeld in onze portemonnee kan zonder ons medeweten veel meer waard zijn dan we denken.

Het gaat om contant geld van het ogenschijnlijke bedrag van 20 euro, dat zich echter zou kunnen onderscheiden van de anderen.

via D1SoftballNews

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Er zijn 20 eurobankbiljetten in omloop, die een extreem hogere waarde hebben, die kan oplopen tot bijna 2.000 euro.

Het lijkt gewoon geld dat we elke dag gebruiken voor onze aankopen, maar dat is het misschien niet: in sommige gevallen verbergen ze een echte schat die voor het onervaren oog niet zo gemakkelijk te herkennen is.

Dit is zeer zeldzaam contant geld, geproduceerd door de Staatsmunt in beperkte oplage voor de gouverneur van de Europese Centrale Bank en enkele andere prominente ontvangers.

Hoewel het er niet veel zijn, zijn deze zeer speciale 20 euro biljetten niet onmogelijk te vinden: om zich alleen voor enkele details van de anderen te onderscheiden, is het noodzakelijk om te weten hoe je ze kunt herkennen, zodat ze niet onopgemerkt blijven.

Maar hoe onderscheid je de klassieke bankbiljetten van die met een onvermoede numismatische waarde?

Het platform Ebay verkoopt enkele biljetten FDC, oftewel bloem van de stempel, die daarom nooit in omloop zijn gebracht en hun specifieke kenmerken aangeven.

Advertisement
centro_numis/Ebay

centro_numis/Ebay

Om een ​​hoge waarde te kunnen herkennen, moet het geld allereerst in uitstekende staat zijn en geen tekenen van slijtage vertonen.

Een aspect dat moet worden gecontroleerd, is de handtekening die op het bankbiljet staat: de zeldzaamste draagt ​​de handtekening van Willem Duisenberg, maar ook die van Draghi is erg kostbaar, met een waarde van ongeveer 220 euro.

Als we bovendien naast het watermerk een serienummer vinden dat bestaat uit vier cijfers en de woorden SPECIMEN diagonaal en van onder naar boven leesbaar, dan lijdt het geen twijfel: het is een biljet van 20 euro dat veel meer waard is.

Kortom, ogen open en hand op je portemonnee: wie weet heb je een van deze zeer zeldzame exemplaren op zak!

Advertisement