5 tips om je te helpen te slapen en weer in slaap te vallen als je 's nachts wakker wordt - Curioctopus.nl
x
5 tips om je te helpen te slapen en…
Voor het eerst wist de rover van de NASA de kooldioxide van Mars in zuurstof om te zetten Een visser vindt een zeldzame blauwe kreeft en besluit hem terug in zee te zetten:

5 tips om je te helpen te slapen en weer in slaap te vallen als je 's nachts wakker wordt

30 April 2021 • Door Janine
1.460
Advertisement

Niet in slaap kunnen vallen na 's nachts wakker te zijn geworden, komt veel voor: 10 tot 60% van de mensen lijdt aan verschillende soorten slapeloosheid. Degene die verband houdt met het niet meer in slaap kunnen vallen, wordt "slapeloosheid door niet te kunnen slapen” genoemd. Dit veroorzaakt moeilijkheden bij het in slaap vallen en vaak spontaan ontwaken. We begrijpen vaak niet of ons ontwaken wordt veroorzaakt door een of andere externe storing - zoals de behoefte om naar het toilet te gaan of het binnendringen van een sprankje licht door het raam - of dat ze onvermijdelijk zijn. Laten we samen enkele strategieën bekijken om sneller weer in slaap te vallen en 's ochtends meer uitgerust wakker te worden.

1. Draag sokken.

Sokken verwijden de bloedvaten in de voeten en geven warmte af aan de rest van het lichaam. Volgens een studie helpt het zelfs om de hersenen een duidelijk signaal te geven: het is tijd om te slapen. Een ander onderzoek heeft aangetoond dat het dragen van sokken in bed de slaapkwaliteit en slaapduur verbetert.

2. Doe wat oefeningen om de spieren te ontspannen en ademhalingsoefeningen.

Het doen van kleine oefeningen voor de spieren kan erg nuttig zijn: ze zullen je helpen je hele lichaam te ontspannen en stress te elimineren. Sluit je ogen, ontspan en concentreer je op de spieren in je lichaam. Begin bij het gezicht, ga dan naar die van de nek en schouders en werk tot aan de spieren van de voeten. Buig je tenen en houd ze een paar seconden op hun plaats, en ontspan ze dan. Nadat je je hele lichaam hebt ontspannen, kun je je geest ontspannen met ademhalingsoefeningen: langzaam in- en uitademen helpt om stress te verminderen en te ontspannen.

Advertisement

3. Gebruik je telefoon niet: lees een boek.

De schermen van elektronische apparaten - zoals pc's, smartphones of tablets - zijn verlicht en dat kan de productie van melatonine onderdrukken, het hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaapcyclus. Als je in de verleiding komt om iets te doen om je te helpen slapen, kies dan voor een boek: lezen en de aandacht die je nodig hebt om te begrijpen wat je leest, zal erg nuttig zijn.

4. Ruik aan wat lavendel.

Lavendel is een bondgenoot van slaap. Het ruiken van lavendel, of het drinken ervan in een infuus, zal je niet alleen helpen om gemakkelijker in slaap te vallen, maar zal ook de kwaliteit van je slaap verbeteren. Als je etherische olie van lavendel hebt, die gemakkelijk op de markt verkrijgbaar is, kun je aan een paar druppels ruiken of een paar druppels in de slaapkamer besprenkelen.

5. Luister naar ontspannen muziek.

Zachte, ontspannende muziek helpt negatieve gedachten af ​​te weren en bevordert de slaap. Naar welke muziek moet je luisteren? Er zijn geen precieze melodieën die je in slaap kunnen laten vallen, veel hangt af van je persoonlijke smaak: er zijn liedjes die je energie kunnen geven en liedjes die de kracht hebben om stress weg te nemen. Kies voor het laatste en houd een medium-laag volume aan. Mogelijk moet je verschillende playlists uitproberen voordat je de juiste vindt.

Advertisement

Heb jij al geëxperimenteerd met methoden om weer in slaap te vallen als je midden in de nacht wakker wordt?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt