15 details van gewone voorwerpen die een specifiek doel hebben, maar die we allemaal negeren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 details van gewone voorwerpen die…
De witkelige vliegende eekhoorn uit Japan is waarschijnlijk een van de meest tedere dieren op aarde 17 voor en na foto’s die laten zien hoe make-up iemands gezicht kan transformeren

15 details van gewone voorwerpen die een specifiek doel hebben, maar die we allemaal negeren

Door Janine
336.588
Advertisement

Om ons heen zijn er voorwerpen die we elke dag gebruiken. Het is echter mogelijk dat we ondanks regelmatig gebruik niet op de hoogte zijn van enkele van hun kenmerken die het gebruik ervan kunnen vergemakkelijken. Andere keren denken we in plaats daarvan dat sommige elementen alleen decoratief zijn en dat ze geen precieze functionaliteit hebben, terwijl hun aanwezigheid in werkelijkheid niet toevallig is. Hier is een lijst met voorwerpen die details verbergen die we nooit hadden opgemerkt.

De borstels aan de zijkanten van de roltrappen.

foto: pixabay

Nee, ze werden daar niet geplaatst om ervan te profiteren je schoenen te poetsen op weg naar boven of naar beneden. In plaats daarvan hebben ze een veiligheidsdoel: de meest voorkomende oorzaak van letsel of, erger nog, van ongevallen met roltrappen is het inbrengen van vreemde voorwerpen in de motor. Nylonborstels voorkomen dat kleding, veters, tassen en andere dingen in de zijsplitten vallen.

Het kleine gaatje in hangsloten.

Dat gat dient om het water af te voeren dat mogelijk in het hangslot komt wanneer het buiten wordt gebruikt, om te voorkomen dat de roest de opening blokkeert: vanuit dat gat is het ook mogelijk om het mechanisme te oliën als het vast komt te zitten.

Advertisement

Het gat vlakbij de camera van de iPhone

foto: pixabay

Dat gaatje heeft niets met de flits te maken. In plaats daarvan is het een extra microfoon die dient voor het verbeteren van het geluid van video's opgenomen met de camera.

De metalen knopjes op de zakken van jeans

foto: pixabay

Ze hebben geen puur esthetisch doel: die metalen knopen worden klinknagels genoemd en helpen jeans beter bestand te maken dan welke andere stof dan ook. Ze worden op de zwakste punten geplaatst, zoals aan de zijkanten van de zakken die kunnen scheuren.

De groef aan de onderkant van bekers.

foto: reddit

Je beker is niet gebroken als hij die groef heeft. In plaats daarvan is het een strategie om het water eraf te laten lopen dat anders aan de onderkant zou blijven liggen wanneer het kopje in de vaatwasser wordt gewassen.

Advertisement

Het gat in de dop van pennen.

Wie heeft er niet per ongeluk gefloten door in de dop van de pen te blazen tijdens de les? Maar dat gat dient niet om de dop in een fluitje te veranderen. Het is een veiligheidsstrategie om verstikking te voorkomen voor het geval een kind de dop inslikt: door het gat kan de lucht namelijk blijven passeren.

Het gat in het steelpannetje.

foto: Tumblr

Weet je nooit waar je de pollepel moet neerleggen? Daar kun je het gat in het handvat voor gebruiken.

Advertisement

Het nummer 57 op de glazen flessen van Heinz ketchup.

foto: Wikimedia

Het nummer 57 gedrukt op de glazen flessen Heinz ketchup geeft het oorspronkelijke aantal producten aan dat door het merk wordt verkocht. In werkelijkheid waren het er 60, maar de eigenaar van het merk, Henry Heinz, dacht dat het een beter effect zou hebben. Hoewel het aantal producten vandaag de dag veel hoger is, rond de 6000, houdt het bedrijf dat aantal afgedrukt als geluksbrenger.

De pompom op mutsen.

De wollen bal die op mutsen werd aangebracht, werd door de Franse matrozen gebruikt om te voorkomen dat ze hun hoofd stoten wanneer ze zich op schepen voortbewogen, vooral wanneer ze benedendeks gingen. Het werd vervolgens gebruikt als verfraaiing.

Advertisement

Het gat aan het einde van het meetlint.

De metalen punt van het meetlint heeft meerdere functies: met de "L" -vormige beugel kun je het lint in een hoek haken, zonder beide handen te gebruiken om de meting uit te voeren. Het gat aan de punt daarentegen dient om het meetlint op een spijker te haken. Ten slotte kan de punt gekarteld zijn om het merkteken op een houten of bakstenen oppervlak te houden, voor het geval je geen potlood bij de hand hebt.

Veiligheidsdop.

De veiligheidsdop op verpakkingen met gevaarlijke stoffen - medicijnen, bleekmiddelen en andere producten - dient uiteraard om te voorkomen dat een kind deze gemakkelijk losschroeft. Wat veel mensen niet weten, is dat het veiligheidsslot niet werkt als de verpakking ondersteboven wordt geopend.

Engelse sleutel.

De sleutels worden gebruikt om moeren of bouten vast te draaien of los te maken, maar zijn ook nuttig met schroeven. Hoe? Als het moeilijk is om een schroef los te draaien, kun je de schroevendraaier in het gat van de engelse sleutel steken om meer druk uit te oefenen.

Reliëfs op de "J" en "F" toetsen.

De reliëfs op de "F" en "J" toetsen worden gebruikt om de toetsen te lokaliseren zonder naar beneden te hoeven kijken: door de vingers op deze toetsen te plaatsen, is het in feite mogelijk om gemakkelijk de andere toetsen te bereiken zonder naar het toetsenbord te hoeven kijken.

De pijl naast het brandstofsymbool in auto's.

Wist je dat? De pijl bij het benzinesymbool geeft de zijkant van de auto aan waarop de tankdop is geplaatst.

De "vleugels" bevestigd aan de zijkanten van de Apple-oplader.

Deze kleine vleugels worden gebruikt om het snoer van de oplader bij elkaar te houden wanneer deze wordt opgerold, om te voorkomen dat deze in de war komt te zitten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt