Geen hakken en strakke rokken: deze luchtvaartmaatschappij laat stewardessen comfortabele broeken en schoenen dragen - Curioctopus.nl
x
Geen hakken en strakke rokken: deze…
China: wetsvoorstel ingediend om ouders van kinderen die zich slecht op school gedragen te straffen Ze vinden een mobiele telefoon in de maag van een man: hij had hem 6 maanden eerder ingeslikt

Geen hakken en strakke rokken: deze luchtvaartmaatschappij laat stewardessen comfortabele broeken en schoenen dragen

22 Oktober 2021 • Door Janine
1.310
Advertisement

We hebben het met eigen ogen gezien: alle stewardessen dragen strikte uniformen, waardoor ze er elegant en professioneel uitzien. Als deze voor mannen meestal bestaan ​​uit broeken, overhemden en jasjes, zijn de uniformen voor stewardessen vaak oncomfortabeler: ze moeten hoge hakken dragen, strakke rokken en hun haar in knotjes vastbinden. Een luchtvaartmaatschappij heeft echter besloten om iets te veranderen en zich tegen het stereotype van stewardessen te keren.


Het is SkyUp Airlines, een privé-maatschappij gevestigd in Oekraïne: hier kunnen de stewardessen comfortabeler kleding dragen, zoals een comfortabele broek, sneakers en, als ze dat willen, een zijden sjaal. Deze verandering komt voort uit de ervaringen en klachten van stewardessen, wier uniform hen belemmerde bij het uitvoeren van hun taken. Stewardess Alexandrina Denysenko zei: “De hakken zijn mooi, daar is geen twijfel over mogelijk, maar de voeten doen pijn en zwellen op aan het einde van de vlucht. De sneakers zijn echt fantastisch! Als een bemanning in het water moet landen en evacueren, kunnen de hakken de ladder beschadigen en het is niet erg comfortabel om in een rok te zwemmen."

De luchtvaartmaatschappij realiseerde zich daarom dat de kleding die vooral door vrouwen werd gedragen, te conservatief was, uitsluitend gebaseerd op het esthetische aspect en dat ze geen rekening hielden met andere, misschien wel veel belangrijkere elementen: comfort. De marketingmanager van SkyUp Airlines merkte op dat het beroep van een stewardess niet alleen een "romantische" baan is: het is een moeilijke baan die niet alleen gebaseerd is op het esthetische aspect. Daarom werden nieuwe uniformen geïntroduceerd: ze zijn oranje - passend bij de kleur van het merk - gemaakt door Oekraïense merken en veel comfortabeler. Vrouwen worden niet gedwongen om op hoge hakken te lopen, maar kunnen comfortabele sneakers dragen. De stewardessen kunnen, als ze dat willen, ook hun kapsel veranderen: ze kunnen de strakke knot verwisselen voor een paardenstaart of vlechten. Deze verandering is niet alleen voorbehouden aan vrouwen: er is ook een uniform voor mannen in de maak, die een t-shirt in plaats van een overhemd, een vest en zwarte sneakers zullen kunnen dragen. Wat vind jij van deze radicale verandering?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt