"Ik kan je op elk moment ontslaan": vrouw neemt wraak en zegt haar baan op zonder opzegtermijn

Janine image
door Janine

07 April 2022

"Ik kan je op elk moment ontslaan": vrouw neemt wraak en zegt haar baan op zonder opzegtermijn
Advertisement

Werken met de constante angst om ontslagen te worden is een situatie die veel mensen ervaren. Ze leven in deze angst door het gebrek aan stabiele contracten, of omdat het bedrijf het economisch moeilijk heeft. Of deze angst ontstaat door de woorden van hun meerderen, werkgevers of managers, die werknemers dreigen met mogelijk ontslag. Voor werknemers is het gedrag van leidinggevenden de belangrijkste reden waarom zij hun baan zouden opzeggen. Een gebruiker op Reddit deelde haar ervaring.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

De vrouw vertelde over haar werk: ze was kassamedewerker en werkte bij een bank. Het was een nieuwe baan voor haar, dus in het begin had ze het moeilijk met balansen en daar schaamde ze zich heel erg voor. Alsof deze schaamte nog niet genoeg was, dreigde haar leidinggevende haar dat het bedrijf haar op elk moment kon ontslaan. De man van de vrouw had zijn baan verloren en het risico om zonder geld te komen te zitten en zonder salaris joeg haar angst aan. Na verloop van tijd deed de vrouw ervaring op en verbeterde ze, maar zodra ze een fout maakte, herhaalde de supervisor haar: "Je kunt op elk moment worden ontslagen en dan moet je onmiddellijk vertrekken". De vrouw confronteerde hem daarmee: “Op een gegeven moment heb ik erop gewezen dat de constante bedreigingen geen gezonde omgeving creëerden. Zijn glimlach werd breder. “Het kan alle kanten op. Je kunt op elk moment stoppen, dat weet je.”

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

De vrouw kreeg, nadat ze haar dochter naar haar eerste schooldag had vergezeld, een baan aangeboden als lerares. Het was geen fulltime baan, maar het was voldoende om haar ertoe aan te zetten "genoeg" te zeggen en haar baan als kassamedewerker achter zich te laten. Maar niet voordat ze haar leidinggevende met dezelfde munt terugbetaalt: ze besloot zonder opzegging te stoppen. Ze zei tegen haar baas: “Weet je nog dat ik gisteren mijn dochter naar haar nieuwe school moest brengen? Nou, ik vertrek vanmiddag”. De baas dacht dat de vrouw vrij wilde nemen, maar de vrouw antwoordde: "Ik neem geen uur vrij. Ik vertrek. Voor altijd. Om 12.00 uur. Je bleef me er maar aan herinneren dat ik elk moment ontslagen kon worden. Bedankt voor die herinneringen. Ik vertrek definitief over twee uur.”

Zo verliet ze haar baan met enorme vreugde: de vreugde haar baas sprakeloos te hebben achtergelaten en de vreugde niet langer bang te hoeven zijn om ontslagen te worden.

Advertisement