Bezorger krijgt geen fooi van klant en geeft bestelling aan dakloze (+VIDEO)

Janine image
door Janine

06 Mei 2023

Bezorger krijgt geen fooi van klant en geeft bestelling aan dakloze (+VIDEO)
Advertisement

Voor sommige werknemers is het geven van fooien iets fundamenteels en het niet ontvangen ervan is een echte belediging. In sommige gevallen kunnen de reacties verschillen van simpele frustratie over het gebrek ervan, waardoor de direct betrokkenen dienovereenkomstig handelen. Dit besloot een bezorger te doen die, nadat hij 11 kilometer had gereisd om een ​​bestelling te bezorgen en geen fooi had gekregen, bedacht om de maaltijd aan een dakloze te schenken, waarbij hij na zijn gebaar sterk tegenstrijdige meningen kreeg. Laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via Distractify

Advertisement

De bezorger in kwestie, op sociale media bekend als Chef Anna, veroorzaakte een heftig debat op internet nadat hij de bijzondere episode had gedeeld op zijn account waarin hij de hoofdrolspeler werd. De man zou een thuisbestelling, een sushirol en een drankje, hebben moeten bezorgen en legde met zijn auto iets meer dan 11 kilometer af om op zijn bestemming te komen. Toen hij echter de app raadpleegde waarmee klanten hun bestelling plaatsen en afrekenen, realiseerde hij zich dat er geen fooi voor hem was bijgeschreven.

De reis en bezorging zouden hem dus slechts $2,50 hebben opgeleverd. Op dat punt besloot hij telefonisch contact op te nemen met de klant om de situatie te verduidelijken: "Er is iets waar ik met je over moet praten, vriend. Ik heb gemerkt dat je geen fooi hebt gegeven in de app, wil je me wat geld geven wanneer ik arriveer?”

Advertisement
chefannatv/Instagram

chefannatv/Instagram

Het antwoord dat hij kreeg beviel hem echter helemaal niet: "Dit zijn moeilijke tijden, ik heb geen geld meer." De reactie van Chef Anna liet niet lang op zich wachten: nadat hij de communicatie had verbroken door op te hangen, filmde hij zichzelf met zijn mobiele telefoon terwijl hij de bestelling voor de klant aan een dakloze bezorgde.

Niet iedereen was het eens met zijn actie, de tegenstanders waren in de meerderheid: "Mensen hoeven geen fooi te geven en ubers hoeven niet te komen. Je moet je superieuren vertellen dat ze je meer moeten betalen. Of vraag 'servicekosten'. Als de klanten er niet waren geweest, had je ook niet het geld gekregen dat je nu hebt”, terwijl een ander eraan toevoegde: “Een minderwaardig gebaar, maat, ik ben ook een bezorger en neem bestellingen op, met of zonder fooi.”

Anderen hebben er ook op gewezen dat er mensen zijn die zich letterlijk maar een kleine bestelling kunnen veroorloven. Desondanks zijn er ook enkele aanhangers van Chef Anna geweest, die menen dat de klant een excuus heeft verzonnen.

Wat vind je van zijn gedrag?

Advertisement