Op 9-jarige leeftijd heeft ze grijs haar: ze verft het lange tijd en besluit het dan te accepteren

Janine image
door Janine

23 Maart 2023

Op 9-jarige leeftijd heeft ze grijs haar: ze verft het lange tijd en besluit het dan te accepteren
Advertisement

Elke vrouw krijgt op een bepaald moment in haar leven te maken met het verschijnen van de meestal gevreesde grijze haar. Het haar begint met het ouder worden zijn kleur te verliezen, wat niet voor iedereen hetzelfde is. Als het gebeurt, kiezen velen voor kleurstoffen om de steeds wijdverbreide grijsheid te maskeren, terwijl anderen ouder worden verwelkomen en besluiten om te pronken met zilverkleurig haar. Het meisje waar we het over gaan hebben, kreeg echter al grijs haar toen ze 9 jaar oud was: na een lange periode van kleuren besloot ze er op haar 20ste mee te stoppen.

via New York Post

Advertisement

Zoë Miolla, uit Connecticut, Amerika, zag haar haar grijs worden voordat ze tien jaar oud was. Op haar twaalfde had ze al voor 30% grijs haar. Dit gaf haar onzekerheden, waardoor ze haar toestand maskeerde. Nadat ze door haar leeftijdsgenoten “oma” werd genoemd, begon Zoë, met de hulp van haar moeder, haarverf te gebruiken om te camoufleren wat zij vond dat een probleem was.

Toen ze 18 werd, besloot ze echter te stoppen met het kleuren van haar haar en voelde ze zich eindelijk vrij om het te laten zien zoals het is. Op 21-jarige leeftijd, toen de lengtes de schouders waren gepasseerd, knipte ze de punten af ​​die nog gekleurd waren van de laatst aangebrachte kleur, waardoor 90% grijs haar zichtbaar werd. Nu waardeert de jonge vrouw haar uiterlijk volledig, wat haar uniek maakt. Haar vriend, Matt Griffin, grapt met haar dat ze samen op vuur en ijs lijken, aangezien hij rood haar heeft.

Advertisement
zo.mio/Instagram

zo.mio/Instagram

"Ik kan nu niet trotser zijn op mijn haar. Ik accepteerde het niet altijd en het maakte me onzeker. Nu is het mijn kenmerk. Ik vind het geweldig." zei Miolla. "Mensen denken dat het het resultaat is van verven. Ik antwoord altijd: 'Denk je echt dat ik mijn wortels zo vaak en zo vaak kleur?'" Ze is niet de enige in de familie die deze eigenschap heeft: haar vader begon grijs haar te krijgen op zijn 12e, en haar grootmoeder op haar 14e.

"Mensen zijn niet gewend om een ​​jonge vrouw te zien met zoveel grijze haren op haar hoofd. Sommige van mijn vrienden hebben nu een paar grijze haren, maar dankzij mij zijn ze niet bang." Zoë verzorgt haar haar met een wekelijkse shampoo en het gebruik van een anti-kroes olie. “Het past niet bij alle kleding, dat is waar, maar ik hou ervan. Ik hoop de wereld te laten zien dat natuurlijke schoonheid omarmd kan worden. Grijs haar is niet eng: het toont wijsheid."

Ben je het met haar eens?

Advertisement