Ze gaf $21.000 uit om haar haar te verven: op 38-jarige leeftijd besloot de vrouw haar grijze haar te omhelzen

Janine image
door Janine

06 Mei 2021

Ze gaf $21.000 uit om haar haar te verven: op 38-jarige leeftijd besloot de vrouw haar grijze haar te omhelzen
Advertisement

Een gelukkig leven leiden betekent van jezelf houden, ook al is het niet altijd gemakkelijk: om dit belangrijke doel te bereiken, moeten we geen belang hechten aan het oordeel van mensen en in staat zijn om te accepteren wat we vaak als gebreken beschouwen, maar die in werkelijkheid iets normaals en natuurlijks vertegenwoordigen. Miranda Parker, een 41-jarige vrouw uit Michigan, besloot niet langer belang te hechten aan de mening van anderen en een weg van acceptatie in te slaan waardoor ze zich mooi en vrij zou voelen met haar uiterlijk. Ze besloot daarom de kleurstof te laten voor wat het was en de natuurlijkheid van grijs haar te omarmen.

Advertisement

mirandaparker/instagram

Miranda heeft zich, sinds ze op slechts 20-jarige leeftijd grijs haar begon op te merken, altijd tot kappers gewend om haar haar kastanjebruin te verven. Dat doen veel vrouwen die zich schamen voor de eerste, maar onvermijdelijke, grijze haren. Miranda realiseerde zich echter dat dit haar veel kostte, in termen van stress en geld: de vrouw rekende het uit en realiseerde zich met grote verbazing dat ze in al die jaren ongeveer 21.000 dollar in kapsalons had uitgegeven om haar haren te verven.

Advertisement

mirandaparker/instagram

Op 38-jarige leeftijd nam ze het heft in eigen handen en stopte ze met het bestrijden van de tekenen van het verstrijken van de tijd: ze was het zat om naar de kapper te gaan en haar leven en haar verplichtingen te plannen op basis van de uitgroei. De verf verbannen was niet gemakkelijk: ze was enthousiast en nerveus tegelijk, ze was bang voor het oordeel van mensen en wist niet of ze kritiek zou kunnen verdragen.

mirandaparker/instagram

Op haar Instagram-profiel begon ze haar transformatie te documenteren en, ondanks de aanvankelijke emotionele moeilijkheden, begon ze steeds meer van de natuurlijke kleur van haar haar te houden. Het was een fysieke verandering maar met sterke emotionele gevolgen: haar zelfvertrouwen en zelfrespect groeiden aanzienlijk. Miranda is zich er nu van bewust dat ze zelf beslist over haar leven: het maakt niet uit wat anderen denken, want het leven is van haar en haar haren zijn van haar. Ze is vrij om haar eigen keuzes te maken door naar haar behoeften en haar geluk te luisteren.

mirandaparker/instagram

Nu motiveert Miranda andere vrouwen om hetzelfde te doen, zich niet langer te schamen en een reis van acceptatie te beginnen. Want grijs is tenslotte een prachtige kleur, in de zon ziet het eruit als zilver en in het donker wordt het bijna bruin, en haar nieuwe glimlach getuigt ervan dat ze geen betere keuze had kunnen maken.

Advertisement