Honderden mensen redden een jonge bultrug van een wisse dood: de video is ontroerend

Janine image
door Janine

15 Mei 2021

Honderden mensen redden een jonge bultrug van een wisse dood: de video is ontroerend
Advertisement

Hoewel de mensheid vaak geen groot respect toont voor dieren en de natuur, worden we af en toe aangenaam verrast door episodes die het tegenovergestelde vertellen. Zoals die in Brazilië, op het strand van Praia da Marina in Buzios.

Het was daar dat een bultrug het gevaar liep slecht te eindigen, aangezien ze strandde bij eb. Onnodig te zeggen dat voor een wezen van bijna 10 meter lang en meer dan 7 ton in gewicht, het onmogelijk zou zijn geweest om terug in het water te zwemmen als het eenmaal aan de kust geblokkeerd was. De gecoördineerde tussenkomst van de lokale bevolking was echter voorzienig. Met gewillig teamwerk werd de bultrug gered, en ze liet de kans niet voorbijgaan om haar dankbaarheid aan haar redders te tonen.

via Folha de Búzios

Advertisement
Folha de Búzios /Facebook

Folha de Búzios /Facebook

Het lot van de bultrug zou, als ze niet was geholpen, tragisch zijn geweest. Het doet echt pijn om een ​​walvisachtige in nood op het strand te zien, en de mensen die daar aanwezig waren, kwamen meteen in actie. Met schoppen in de hand begon een groep in het zand te graven om een ​​soort kanaal naar de oceaan te creëren, terwijl andere mensen ervoor zorgden dat de bultrug geen moment zonder water kwam te zitten door haar nat te maken met emmers water.

Advertisement
Folha de Búzios /Facebook

Folha de Búzios /Facebook

Een echte massamobilisatie, waarbij de hele nacht tientallen mensen betrokken waren. Toen het kanaal om de terugkeer van de walvis naar de zee te vergemakkelijken voltooid was, hoefde alleen nog maar te worden gewacht tot het vloed werd. De menigte toeschouwers en reddingswerkers verzamelde zich op het Braziliaanse strand om getuige te zijn van het langverwachte moment.

Toen het tij eindelijk genoeg was gestegen om de bultrug het water in te laten gaan, was een laatste zetje voldoende en kon het gigantische dier, opnieuw met behulp van schoppen, terugkeren naar haar natuurlijke habitat, de oceaan.

Folha de Búzios /Facebook

Folha de Búzios /Facebook

Het is gewoonweg prachtig om haar te zien “herleven” na die zware uren van lijden. Onder applaus en vreugdekreten liet het wezen - een jong, naar later bleek - de gelegenheid niet voorbijgaan om al diegenen die haar hadden geholpen te "bedanken", kronkelend in het water en met klapperende vinnen terwijl ze vertrok.

De volta pra casa! O vídeo que faltava. Aplausos para aqueles que de alguma forma ajudaram incansavelmente... 👏👏👏👏👏 Imagens: Fran Molly/ Folha de Búzios

Pubblicato da Folha de Búzios su Giovedì 24 agosto 2017

De video die dit moment toont ging al snel de wereld rond en verzamelde duizenden reacties en views. Het lijdt geen twijfel: temidden van zoveel negatieve daden en misbruiken tegen de natuur, is het een scène die sereniteit en hoop wekt, en dat ons weer een beetje vertrouwen in de mensheid geeft.

Advertisement