Een drone brengt een gierkuiken 4 maanden lang voedsel: het was wees en zat vast - Curioctopus.nl
x
Een drone brengt een gierkuiken 4 maanden…
20 hilarische foto's tonen enkele van de meest absurde dingen die kunnen gebeuren tijdens het wachten op het vliegveld Een leger van 10.000 eenden maakt een rijstveld schoon van parasieten: de groene methode zonder pesticiden

Een drone brengt een gierkuiken 4 maanden lang voedsel: het was wees en zat vast

23 September 2020 • Door Janine
4.114
Advertisement

Wanneer de technologie zich ten dienste stelt van de natuur, de mens een handje helpt bij het behoud van beschermde soorten en het redden van levens van weerloze en onschuldige dieren, kunnen we echt spreken van positieve moderniteit.

In feite zijn de nieuwste uitvindingen er niet altijd voor doeleinden die al met al nutteloos of moeilijk toe te passen zijn in het dagelijks leven en bij echte problemen: dit wordt aangetoond door het unieke reddingsverhaal dat we je gaan vertellen, met als hoofdrolspeler een kleine vogel die helaas wees was geworden en een heel bijzondere "moeder".

via: Israel21c

We hebben het over een vale gierkuiken, een roofvogel die behoort tot de familie van de havikachtigen, die in Israël zijn moeder verloor, helaas overleden terwijl ze over een paar elektriciteitskabels vloog. Volgens wat is gerapporteerd door lokale experts, zijn in het Midden-Oosten de exemplaren van deze vogels in vrij kleine aantallen aanwezig, en daarom houden de onderzoekers van de Israel Raptor Nest Cam ze constant in de gaten en registreren ze geboorten en sterfte.

Toen het kuikentje werd geboren, werd hij met groot enthousiasme begroet door de milieu-activisten die zich inzetten voor het behoud en de gezondheid van vogels. Toen de moeder stierf en de vader niet voor hem kon zorgen, zat het kuiken vast op een zeer steile klif aan de kust, duidelijk niet in staat om op eigen kracht het nest te verlaten om het voedsel te krijgen dat nodig was om te overleven.

In eerste instantie, zich bewust van het trieste verhaal en het vreselijke einde van het kuiken, besloten de onderzoekers het te redden door een klimexpert, ook al bleek de operatie ingewikkelder dan verwacht. Daarom wendden ze zich tot het bedrijf Xtent, een startup gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van hightech drones. Dankzij een geavanceerd vlieginstrument, dat in staat was om door virtual reality te worden bestuurd, werd het kuiken lange tijd gevoed met voedsel dat rechtstreeks naar zijn "onbereikbare" nest werd gebracht en zonder dat hij bang werd.

Advertisement

Het systeem werkte. Het gierkuiken ontving 136 opeenvolgende dagen al het voedsel dat hij nodig had van zijn "drone-moeder", totdat hij in staat was om uit te vliegen naar zijn toekomstige leven in de natuur. Een werkelijk nobele "missie", die op effectieve en ontroerende wijze de meest geavanceerde technologie combineerde met de noodzaak om de natuur te beschermen.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt