Werkgever raadt af om mensen aan te nemen die op zoek zijn naar een balans tussen werk en privéleven

Janine image
door Janine

08 April 2023

Werkgever raadt af om mensen aan te nemen die op zoek zijn naar een balans tussen werk en privéleven
Advertisement

Werken is noodzakelijk om te leven en het vinden van een baan die we leuk en voldoening gevend vinden, is ongetwijfeld een groot fortuin. Maar zelfs als we het beroep dat we hebben gekozen leuk vinden en we het niet met tegenzin doen, moet de grens met vrije tijd toch duidelijk en onderscheidend blijven. Je geest losmaken en je wijden aan andere activiteiten, zoals je sociale leven, hobby's en sport, is net zo belangrijk voor het behoud van een goed fysiek en mentaal evenwicht. Met smartphones en sociale netwerken is deze lijn echter steeds vager geworden en voor sommigen lijkt het nu niet alleen normaal, maar bijna een echte vanzelfsprekendheid, zoals in het geval van de werkgever waar we het over hebben.

via Upworthy

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

Scott Kuru, vastgoedinvesteerder en bedrijfsmentor, heeft zeer duidelijke ideeën over zijn werknemers en aspirant-werknemers, zoals hij onthulde in een post op Linkedin, een platform gewijd aan het zoeken naar werk. De man adviseerde werkgevers "geen mensen aan te nemen die op zoek zijn naar een balans tussen werk en privéleven", wat een heus debat op gang bracht.

"Neem nooit iemand aan die op zoek is naar een balans tussen werk en privéleven. Ik ben er niet tegen, want het is belangrijk en je kunt niet op een hoog niveau presteren tenzij je alle gebieden van je leven in harmonie hebt", schreef hij Kuru. "Het gaat me er echter om mensen kansen te geven om geld te verdienen en hun carrière te laten groeien. De meesten van hen, niet allemaal, maar de meeste van degenen die zeggen 'ik ben op zoek naar een balans tussen werk en privéleven', zijn niet gemotiveerd om te groeien en daarom willen ze zich niet inzetten om te verbeteren en/of super toegewijd te zijn aan de doelstellingen van het bedrijf."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De man legde zijn ideeën verder uit en belichtte enkele voorbeelden: "Ik heb veel bedrijven gezien die 4-daagse werkweken aanbieden in een poging om talent aan te trekken. De enige kandidaten die ze aantrekken zijn degenen die hun groei hebben opgegeven. Daarom bouwen ze teams en bedrijven van ondermaats presterende Serie B-spelers, die na verloop van tijd winsten en resultaten opdrogen. Maak deze fout nooit in je team of bedrijf."

Geef daarom een ​​gezond leven buiten het werk op om een ​​succesvolle werknemer te worden. Sommige experimenten lijken te hebben aangetoond dat het besteden van tijd aan het uiten van iemands potentieel mensen gelukkiger kan maken: in een van deze experimenten werd de deelnemers gevraagd om te kiezen of ze 15 minuten in een kamer wilden blijven om niets te doen of om op de een of andere manier bezig te blijven. De tweeden, duidelijk in de minderheid, voelden zich aan het einde van het kwartier beter dan degenen die inactief bleven. Hoe dan ook, elke keuze die tot overmaat wordt gemaakt, blijkt contraproductief te zijn.

Wat vind je van de woorden van deze manager?

Advertisement