x
17 supernieuwe uitvindingen waarvan…
12 dingen die je volgens experts niet zou mogen vermelden in je Facebookprofiel Deze leuke prenten laten het beeld zien dat je van jezelf denkt te hebben wanneer je yoga doet, en hoe het ECHT gaat

17 supernieuwe uitvindingen waarvan je denkt dat ze niet echt zijn

02 Mei 2018 • Door Skip
4.004
Advertisement

Wat wij als modern en van de nieuwste generatie beschouwen is volledig relatief want elke dag komen er nieuwe prototypes uit die de grens tussen wetenschap en sciencefiction steeds verder verleggen. Waar het tot enkele jaren geleden ondenkbaar was dat dingen die we nu hebben niet waren voor te stellen, is datgene wat we futuristisch beschouwen nu al realiteit. Bekijk de meest recente technologische uitvindingen en besef hoe snel deze moderne tijden gaan!


Met deze draagbare scanner kan je documenten scannen, opslaan en delen met een enkele klik.

foto: pupscan.com

Deze intelligente schoenen zijn gemaakt om je stappen te tellen, warmte te verspreiden en je gewicht correct over je voeten te verdelen. Alle gegevens zijn te zien op je smartphone.

foto: kickstarter
Advertisement

Stel je voor dat je tijdens je volgende vlucht in deze stoelen kunt zitten. De rugleuning kan helemaal naar achteren, hebben een bediening voor het regelen van licht en temperatuur. En je hebt een eigen scherm.

Google en Levi's hebben dit spijkerjack ontwikkeld dat op bewegingen reageert. Zo kan je met een gebaar bijvoorbeeld de muziekspeler starten op je smartphone of zelfs een pizza bestellen.

foto: levi

Wil je graag dat je voeten net zo fris zijn en lekker ruiken als wanneer je onder de douche vandaan komt? Deze sokjes beloven dat ze geen geur zullen laten ontsnappen, ook niet na een week. Het zilver en het zink dat in de stof verwerkt zit hebben een antibacteriële werking.

foto: meltmall
Advertisement

Als je thuis alleen woont, dan is deze robot gemaakt om je gezelschap te houden: hij herkent de geluidjes van je huis, zoals de deur die opengaat en kan hij je ook in contact brengen met mensen die er ook een hebben.

Deze pet die door Ford is gemaakt registreert de bewegingen van de bestuurder en verstuurt licht- en geluidssignalen wanneer mensen in slaap sukkelen.

Advertisement

Dit kussen zingt een slaapliedje voor je en voorkomt snurken. De makers garanderen dat alleen de gebruiker de melodie horen kan, zonder dat eventuele mensen naast je er last van hebben.

foto: rem-fit

Dit apparaat kan de woorden begrijpen die je niet uitspreekt doordat hersensignalen naar je spieren worden uitgelezen. Een soort lezen van gedachten.

Advertisement

Met deze oordopjes kan je niet alleen communiceren met telefoons, maar ook tussen twee paar oordopjes. Zo kan je ook een rustig gesprek voeren op een plek met veel geluid, zoals tijdens een concert of in een volle kroeg.

foto: amazon

Deze smartwatch werkt op batterijen die zich opladen door middel van lichaamswarmte. Voor de rest is 'ie gelijk aan andere slimme horloges.

Geen tijd om de was op te vouwen? Deze machine doet dat kreukelloos voor je.

Deze tas kan van kleur veranderen via een app die op je smartphone staat en is voorzien van een USB-poort voor als het opladen echt even niet anders kan.

Ben je het ook zo dat je naar je sloffen moet zoeken in huis? Dit model komt naar je toe op commando. Wie heeft ze uitgevonden? Nissan!

Deze sensor geeft alle benodigde informatie door voor een juiste blootstelling aan de zon. Hij verstuurt namelijk een signaal wanneer het tijd is om zonnecrème op te doen en informeert je over een eventueel gebrek aan vitamine D.

Wetenschappers van het Duitse bedrijf Miele hebben een techniek bedacht waarbij eten in ijs kan worden bereid. Deze techniek beloofd de bereidingstijden te verkorten en de voedingstoffen van het product te behouden.

Deze draagbare professionele monocle kan ook werken onder omstandigheden met weinig licht en kan je dus dingen, mensen en dieren tot op een afstand van maximaal 90 meter zien.

foto: ebay.com
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt