Deze 3D-geprinte prothese is goedkoper en lichter dan de traditionele - het ziet eruit als een echt been

Janine image
door Janine

31 December 2020

Deze 3D-geprinte prothese is goedkoper en lichter dan de traditionele - het ziet eruit als een echt been
Advertisement

Wanneer de modernste technologieën in dienst worden gesteld van de dagelijkse problemen waar zoveel mensen mee kampen, kunnen we daar alleen maar blij om zijn. Hoewel men denkt dat veel ontdekkingen, uitvindingen en innovaties nauwelijks praktische toepassingen vinden, is de wereld vol met mensen die al hun inspanningen investeren in deugdzame en lovenswaardige projecten, net zoals we jullie nu gaan vertellen.

De 3D-print industrie heeft de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt, zozeer zelfs dat het nu mogelijk is om wat dan ook te creëren, in kortere tijden en redelijk lage kosten, van de kleinste objecten tot echte huizen. In deze context mochten innovaties voor protheses voor mensen met een handicap niet ontbreken en de 3D-ledematen die we hieronder laten zien, zijn een prachtig voorbeeld van technologie ten dienste van de minder bedeelden.

via willrootdesign.com

Advertisement
willrootdesign.com

willrootdesign.com

Het heet Exo Prosthetic en het zou een understatement zijn om het "prothese" te noemen. Gemaakt met behulp van een 3D-printer en scanner, evenals via een specifiek modelleerprogramma, belooft dit onderdeel minder duur, lichter en beter aanpasbaar en geschikter te zijn dan traditionele.

Advertisement
willrootdesign.com

willrootdesign.com

Door een zeer nauwkeurige scan van het been van de patiënt, zijn William Root en het team van Exo Prosthetic in staat om de ledematen getrouw na te bootsen, om zo maximaal comfort voor de drager te bevorderen. Dezelfde vorm, dezelfde maat en perfecte afmetingen voor een kunstledemaat dat zelfs qua esthetiek en kleuren kan worden aangepast. Exo Prosthetic beoogt in feite niet om het kunstbeen het typische "robotachtige" uiterlijk te geven, maar om het zo menselijk en comfortabel mogelijk te maken om te dragen.

willrootdesign.com

willrootdesign.com

Als het been eenmaal is bedekt met kleding, is het vrijwel niet te onderscheiden van een gewone ledemaat. Een echt futuristische prothese dus, wat bemoedigend is, zodat veel mensen die problemen hebben die verband houden met handicaps en aandoeningen zich steeds zekerder kunnen voelen bij alles wat ze doen.

Advertisement