Fender biedt gratis online gitaar-, bas- en ukelelelessen aan voor degenen die in quarantaine zijn

Janine

07 April 2020

Fender biedt gratis online gitaar-, bas- en ukelelelessen aan voor degenen die in quarantaine zijn
Advertisement

Het is niet gezegd dat alle negatieve situaties waarmee we in het leven worden geconfronteerd altijd tot problemen en slechte herinneringen leiden. Natuurlijk is de quarantaine door het Coronavirus voor niemand gemakkelijk om mee om te gaan, maar deze omstandigheid van gedwongen isolatie kan echt een kans zijn om je ergens in te verdiepen, waar we misschien nooit de tijd voor hadden, om nieuwe en leuke dingen te leren.

Met dit in gedachten heeft Fender, de beroemde Amerikaanse fabrikant van gitaren, elektrische bassen, versterkers en keyboards, besloten om muziekliefhebbers een heel nuttig en interessant aanbod te doen.

via Fender

Advertisement

"Muziek heeft de kracht om ons te verenigen": zo begint het bericht op het Instagram-profiel van Fender, waarin wordt aangekondigd hoe de producer van de beroemde Stratocaster heeft besloten zijn steentje bij te dragen om de dagen van veel in quarantaine geplaatste mensen op te fleuren.

Voor de eerste 100.000 mensen die zich aanmelden voor Fender Play, biedt het bedrijf een gratis online cursus van gitaar, ukelele en bas die 3 maanden duurt. Specifieke lessen, professionele video's, hulpmiddelen om de vooruitgang bij te houden, oefeningen om de meest geliefde liedjes te spelen: een "pakket" dat ideaal is voor elke liefhebber van de drie instrumenten, nieuw of nieuwsgierig, perfect om zich te verdiepen in de eerste stappen in de studie van muziek.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Natuurlijk: drie maanden is een beperkte periode, en misschien is het niet voldoende om een beginner in een ervaren gitarist te transformeren, maar het initiatief is uitstekend om vertrouwd te raken met de instrumenten en ze misschien uit hun koffers te halen nadat ze lange perioden in de kasten hebben gestaan… Om nog maar te zwijgen over het feit dat het spelen en leren van muziek een leuke en productieve manier is om verveling en melancholie tegen te gaan die, in dit moment van quarantaine, zeker niet zal ontbreken.

Advertisement