Een Italiaans bedrijf is begonnen met het produceren van maskers van hennepvezels, uitwasbaar en 100% natuurlijk

Janine image
door Janine

07 Mei 2020

Een Italiaans bedrijf is begonnen met het produceren van maskers van hennepvezels, uitwasbaar en 100% natuurlijk
Advertisement

Met de Coronavirus-epidemie zijn mondkapjes de persoonlijke beschermingsmiddelen bij uitstek geworden, in die zin dat het moeilijk is om ze te vinden. Mondkapjes beschermen tegen het risico van besmetting, maar ze zijn ook buitengewoon vervuilend: velen lijken zich niet al te veel zorgen te maken over dit milieuaspect, nu het belangrijkste probleem is om Covid-19 uit te roeien, maar onze planeet heeft er onvoorstelbaar onder te lijden. In dit opzicht heeft een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in natuurlijke stoffen een soort hennepmasker gemaakt, 100% natuurlijk en herbruikbaar.

via Facebook / Maeko tessuti & filati naturali

Advertisement

Le nostre mascherine in tessuto naturale sono un prodotto artigianale made in Italy, sono state realizzate senza l’uso...

Pubblicato da Maeko tessuti & filati naturali su Giovedì 2 aprile 2020

Deze stoffen maskers zijn uitwasbaar en vormen daarom geen bedreiging voor het milieu. Hoewel ze van katoen gemaakt zijn, heeft het bedrijf Maeko tessuti & filati naturali een natuurlijke versie van de PBM voorgesteld, met gebruik van de natuurlijke vezels van hennep. De maskers die met deze vezel zijn gemaakt, zijn natuurlijk ontworpen om te beschermen tegen bacteriën (niet tegen virussen), ook al vormen ze uiteraard geen hulpmiddel voor medische gezondheid; dit zijn echter nuttige maskers, die door natuurlijke hennepvezels een natuurlijke antibacteriële werking hebben.

Advertisement

Oggi sono state distribuite altre mascherine al Policlinico di Cagliari! Il nuovo modello perfezionato da Bruno e Maria...

Pubblicato da Maeko tessuti & filati naturali su Venerdì 27 marzo 2020

Sommige van deze maskers zijn al gedoneerd aan de polikliniek van Cagliari en kunnen worden gekocht op de website van het bedrijf, hoewel ze vaak niet beschikbaar zijn omdat ze letterlijk als warme broodjes over de toonbank gaan. Er zijn verschillende modellen, sommige volledig gemaakt van hennep, andere geïntegreerd met katoenvezels en weer andere met bamboe. De maskers van dit bedrijf, zoals ze ook stellen op hun Facebook-pagina, hebben dezelfde waarde als de maskers die thuis of van niet-geweven stof zijn gemaakt.

DA MAEKO ANCHE BUONE NOTIZIE: .. con grande soddisfazione vi comunichiamo che il secondo rifornimento di mascherine...

Pubblicato da Maeko tessuti & filati naturali su Lunedì 23 marzo 2020
Advertisement