Marianentrog: er is een plastic zak op het diepste en meest afgelegen punt op aarde gevonden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Marianentrog: er is een plastic zak…
14 mensen die een dag hadden om te vergeten 15 onvrijwillig hilarische dieren die de harten stalen van degenen die ze op heterdaad betrapten

Marianentrog: er is een plastic zak op het diepste en meest afgelegen punt op aarde gevonden

Door Janine
2.045
Advertisement

De Marianentrog is het grootste en diepst bekende punt ter wereld, gelegen in de Stille Oceaan tussen Japan, de Filippijnen en Nieuw-Guinea. Het diepste punt heet de Challenger Abyss en bevindt zich op een diepte van meer dan 10.898 m. Hier voerde miljardair Victor Vescovo een recordbrekende duik uit met zijn onderzeeër van titaniumlegering, en was getuige van een teleurstellende ontdekking: plastic en afval van de mens bereikten ook het diepe punt van de Marianentrog.

via: BBC

Aan boord van zijn onderzeeër DSV Limiting Factor filmde Vescovo van alles tijdens de duik, waaronder helaas ook een plastic zak en snoepzakjes. Een ware teleurstelling die bevestigt wat we wisten en altijd hadden gevreesd: zelfs de meest afgelegen uithoek van de aarde is nu vervuild door de roekeloze actie van de mens. Het nieuws is niet helemaal nieuw voor de wetenschappelijke wereld, aangezien al in 2017 een onderzoeksteam dat deel uitmaakte van het "Sky Ocean Rescue" -programma resten van plasticvezel had geïdentificeerd in sommige schaaldieren uit datzelfde gebied.

De door Vescovo met succes voltooide uitdaging leidde tot een nieuw record, aangezien de miljardair en de ex-marineofficier 10.927 meter bereikten! Gelukkig kwam de Amerikaanse tycoon tijdens deze ongelooflijke ervaring niet alleen plastic en afval tegen, maar ook enkele zeer interessante mariene soorten die in de diepste afgronden leven: gigantische vlokreeften, roze slakken, lepelvormige wormen en andere vreemde mariene "monsters" waarvan we ons het bestaan ​​niet hadden kunnen voorstellen.

Advertisement

Dankzij de krachtige middelen en het geld dat Vescovo ter beschikking heeft gesteld, kunnen de wetenschappers die hem vergezellen gegevens analyseren waartoe ze anders geen toegang zouden hebben.

Source:

https://edition.cnn.com/travel/article/victor-vescovo-deepest-dive-pacific/index.html

https://www.youtube.com/watch?v=VHEbdotlcFo&feature=emb_title

https://www.nationalgeographic.com/news/2018/05/plastic-bag-mariana-trench-pollution-science-spd/

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt