Een glas sigaretten voor een gratis glas bier: dit is het ecologische initiatief om de stranden schoon te maken - Curioctopus.nl
x
Een glas sigaretten voor een gratis…
Deze foto’s laten ons zien hoe de wereld ons zal blijven verbazen Uta van Naumburg, dit is het historische personage waar de boze koningin van Sneeuwwitje op is geïnspireerd

Een glas sigaretten voor een gratis glas bier: dit is het ecologische initiatief om de stranden schoon te maken

19 Juli 2019 • Door Janine
2.174
Advertisement

Ongeveer 20% van de wereldbevolking, zo niet meer, rookt regelmatig sigaretten en jammer genoeg geeft een groot deel van deze mensen er niet om waar al die peuken terechtkomen. Je ziet er zoveel op de grond liggen, die zonder na te denken op straat worden gegooid, maar je ziet er net zoveel op het strand. Sigarettenpeuken zijn, in feite, een van de meest vervuilende factoren in de wereld, samen met plastic. Het filter van een sigaret bestaat uit celluloseacetaat, een soort plastic dat meer dan een decennium nodig heeft om te verteren. Als we bedenken dat de peuken die in een jaar worden geproduceerd ongeveer 5,6 miljard zijn, is het gemakkelijk om je de milieuschade voor te stellen. In Barcelona, de Spaanse stad die zeker niet is vrijgesteld van de plaag van vervuiling, werd een prachtige ecologische campagne bedacht in bar-restaurant Tibu-Ron Castelldefels.

via: Tibu Ron
foto: Tibu-Ron

De betreffende campagne is heel eenvoudig: voor elk glas vol verzamelde sigarettenpeuken wordt een glas bier gegeven. Een groot succes bij het publiek, dat een glas gratis bier wel weet te waarderen. Beloning of niet, dit zijn zeer belangrijke initiatieven die bewezen hebben effectief te zijn en die over de hele wereld zou moeten worden nagestreefd. Als je bedenkt dat een sigarettenpeuk 50 liter water vervuilt: dit is genoeg om mensen aan het denken te zetten.

Het initiatief dat door de bar-restaurant op het strand in Barcelona werd gepromoot, betrof ook naburige stabilimenten, die bereidwillig een deel van hun winst hebben opgeofferd in naam van een rechtvaardige zaak.

 

foto: Tibu-Ron

Volgens gegevens van de Ocean Conservancy zijn 60 miljoen sigarettenpeuken aangetroffen in mariene ecosystemen. We kunnen niet toelaten dat onze slechte gewoonten onze planeet blijven vergiftigen: we moeten de controle over de situatie overnemen en proberen al het mogelijke te doen, op onze eigen manier, om de milieuramp te vermijden waar we al naar op weg zijn.

Source:

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt