Leonardo DiCaprio heeft 100 miljoen dollar gedoneerd om nee te zeggen tegen de jacht

Janine image
door Janine

21 Augustus 2019

Leonardo DiCaprio heeft 100 miljoen dollar gedoneerd om nee te zeggen tegen de jacht
Advertisement

De beroemde Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio is niet alleen bekend bij het grote publiek omdat hij gedenkwaardige rollen op het grote scherm heeft gespeeld, maar ook omdat hij zich altijd heeft ingezet voor het beschermen van onze planeet. Al meer dan 20 jaar is de stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF), toegewijd aan "het redden van de aarde", het voeren van bewustmakingscampagnes over klimaatverandering en het beschermen van de biodiversiteit. Nu heeft de beroemde acteur 100 miljoen dollar gedoneerd om "NEE" te zeggen tegen de jacht.

via Gulfnews

Advertisement

The lowland rainforests of Indonesia’s Leuser Ecosystem are considered the world’s best remaining habitat for the...

Pubblicato da Leonardo DiCaprio su Lunedì 28 marzo 2016

Naast het doneren van 100 miljoen dollar om de wrede activiteit van de jacht te stoppen, heeft DiCaprio er nog eens 15 beschikbaar gesteld voor de financiering van nieuwe projecten voor milieubescherming en natuurbehoud. "Vandaag verbreden we het niveau van onze studiebeurzen en onze strategische partnerschappen aanzienlijk om enkele van de meest dringende klimaatproblemen op te lossen," zei de Amerikaanse acteur.

Via zijn Stichting, opgericht in 1998, heeft hij altijd gevochten tegen stroperij en walvisjacht en dieren in minstens 50 verschillende landen verdedigd. Met deze belangrijke investering wil DiCaprio voorkomen dat stropers dieren doden die het risico lopen op de lijst van bedreigde diersoorten te komen, zoals giraffen.

Advertisement

It was an honor to join Ralph Lauren, Robert De Niro, Robert F. Kennedy Jr. & more to support Riverkeeper's critical...

Pubblicato da Leonardo DiCaprio su Venerdì 20 maggio 2016

De geliefde acteur heeft tal van initiatieven genomen om bedreigde diersoorten en bossen te redden: onder andere herinneren we ons het bos van Guatemala, geteisterd door jarenlange ontbossing, dat nu eindelijk weer begint te groeien.

Kortom, niet alleen op het grote scherm geweldig, maar ook in het echte leven.

Advertisement