Deze filantroop heeft besloten 1 miljard te doneren om 30% van de planeet te beschermen tegen vervuiling

Janine image
door Janine

29 Juli 2019

Deze filantroop heeft besloten 1 miljard te doneren om 30% van de planeet te beschermen tegen vervuiling
Advertisement

Onze planeet is het kostbaarste wat we hebben en juist daarom moeten we er nog steeds naar streven om het te beschermen tegen onze eigen intenties, ongezonde gewoonten en wijdverbreide onverschilligheid. Toen de kathedraal van de Notre Dame in Parijs financiering nodig had, werd meer dan een miljard dollar geschonken om met de restauratie te beginnen; waarom kunnen geen gelijkwaardige bedragen worden gegeven om de plaats waar we wonen te redden, ons huis? Gelukkig is er iemand die dit doet in deze wereld. Hansjörg Wyss is de naam van de Zwitserse multimiljardair die heeft besloten om 1 miljard dollar te doneren om de planeet te beschermen.

via New York Times

Advertisement
Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Met zijn gulle gift, die de komende 10 jaar zal worden verstrekt, is de oprichter van de Wyss Foundation, een stichting zonder winstoogmerk waarmee de ondernemer een miljard heeft verdeeld, van plan om tegen 2030 30% van de planeet te redden.

"Wij allemaal, burgers, filantropen, ondernemers en staatshoofden, moeten ons zorgen maken over de enorme kloof tussen de huidige slechte bescherming van het milieu en wat moet worden beschermd," zei Wyss in een open brief gepubliceerd in de prestigieuze Amerikaanse krant New York Times.

Advertisement
Flickr

Flickr

De liefde voor het milieu begon voor Wyss al vroeg: geboren in Zwitserland, reisde hij veel door de Verenigde Staten - waar hij momenteel woont - en een van zijn belangrijkste passies is wandelen in de Rocky Mountains van Colorado. Het door hem geschonken geld zal specifiek worden gebruikt voor de aanleg van nationale parken, natuurreservaten en beschermde mariene gebieden.

Wyss hoopt dat zijn gebaar het publieke bewustzijn van dit zeer belangrijke onderwerp zal vergroten en, natuurlijk, dat de financiering het onderzoek en de wetenschappelijke studies zal vergroten om de beste strategieën te identificeren om een enkel doel te bereiken: de aarde redden. En we moeten ons allemaal aansluiten bij zijn schreeuw om hulp.

Source:

Advertisement