Er werd een gigantische kwal in Cornwall gezien: de foto’s van de duiker laten het in al zijn grootsheid zien

Janine image
door Janine

19 Juli 2019

Er werd een gigantische kwal in Cornwall gezien: de foto’s van de duiker laten het in al zijn grootsheid zien
Advertisement

Kwallen zijn mysterieuze zeedieren met lange tentakels, niet bepaald prettig om in het water tegen te komen tijdens het zwemmen, maar die onze wateren zonder onderscheid bevolken. Als je kwallen ziet, zelfs als je in de mooiste wateren op aarde bent, wil je misschien meteen de zee uit, als je niet gebeten wilt worden. Maar als je denkt dat dit het ergste is dat je kan overkomen, vergis je je. Onlangs is namelijk een gigantische kwal waargenomen, waarvan de foto snel het web over is gegaan.

via The Independent

Advertisement
Twitter / Lizzie Daly

Twitter / Lizzie Daly

De duikster Lizzie Daly was aan het duiken voor de kust van Cornwall, Engeland, toen ze zich voor dit indrukwekkende spektakel bevond. Uit de afbeelding is duidelijk dat de kwal minstens zo groot is als de duikster, misschien zelfs groter! Lizzie had nog nooit zoiets gezien en, om de waarheid te vertellen, wij ook niet.

Op haar Twitter-account zei de vrouw: "Wow! Gisteren zijn we gaan duiken in Falmouth en kwamen deze gigantische kwal tegen! Wat een manier om dit avontuur te beëindigen met deze mariene fauna!”

Volgens The Wildlife Trusts worden deze wezens "zeelongen" of zelfs “bloemkoolkwallen" genoemd, en ze lijken de grootste kwal die ooit zijn gezien in de zeeën van het Verenigd Koninkrijk. Meestal zwemmen deze kwallen tegen het einde van de lente naar de warmere gebieden en het kan gebeuren dat ze de stranden van het eiland bereiken. Hoewel ze niet gevaarlijk zijn voor mensen, hebben bloemkoolkwallen hoe dan ook het vermogen om te steken en daarom is het raadzaam niet te dichtbij te komen.

Het zijn echt fascinerende wezens, maar kom niet te dicht bij ze!

Advertisement