Een Italiaans bedrijf creëert transparante, wasbare en herbruikbare maskers door de productie van koffers om te zetten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Italiaans bedrijf creëert transparante,…
In het voorjaar zijn de wateren van Lake Michigan zo kristalhelder dat de wrakken die op de zeebodem liggen zichtbaar worden Ondanks de lege hotels slapen daklozen in Las Vegas op een geasfalteerde parkeerplaats met beperkte plaatsen

Een Italiaans bedrijf creëert transparante, wasbare en herbruikbare maskers door de productie van koffers om te zetten

Door Janine
2.046
Advertisement

Sinds de noodsituatie rond het Coronavirus over de hele wereld is uitgebroken, beginnen we vertrouwd te raken met vorwerpen die we in het verleden misschien heel weinig of nooit hebben gebruikt. Zoals mondkapjes: beschermende voorwerpen die nodig zijn om de beruchte druppeltjes te voorkomen die ieder van ons in de lucht vrijlaat waardoor we de mensen om ons heen kunnen besmetten.

Deze voorwerpen zullen de komende maanden altijd aan onze zijde staan, daarom zijn er veel realiteiten die eraan werken om ze praktisch en innovatief te maken. Onder de vele bedrijven die hebben besloten hun productie om te zetten naar de huidige situatie is er ook Roncato, het beroemde Italiaanse bedrijf dat bagage produceert. Stop met de koffers en vrij baan voor Botect, transparante, wasbare en herbruikbare maskers.

foto: Roncato

Het idee is ontstaan om praktische maar tegelijkertijd effectieve objecten te creëren. In samenwerking met Idea Plast en Meca2 heeft Roncato besloten om concrete actie te ondernemen om een bijdrage te leveren in de moeilijke situatie die we ervaren. Omgebouwde installaties, hergeprogrammeerde machines om nieuwe voorwerpen te "produceren", dit is Botect, maskers die zowel neus als mond adequaat beschermen, gekenmerkt door de bijzonderheid dat ze heel lang kunnen worden gebruikt.

foto: Roncato

Twee van deze maskers kosten minder dan 30 euro en elk is uitgerust met 25 reservefilters. De eerste 10.000 die worden geproduceerd, zullen volgens de informatie van het bedrijf aan de gemeenschap worden geschonken.

Advertisement
foto: Roncato

De elastische banden zijn verstelbaar en passen zich aan elk gezicht aan, maar dat is nog niet alles. Om het probleem van de vele wegwerpmaskers te verhelpen, zijn deze van Roncato wasbaar en herbruikbaar. Het filter moet om de 8 gebruiksuren worden vervangen en maakt ze bijzonder comfortabel om te ademen. Wederom een nuttig voorbeeld van een bedrijf dat een product heeft ontworpen dat is bedacht voor het dagelijks leven en de huidige behoeften, in de hoop dat we snel weer tot de normaliteit over kunnen gaan en, in het geval van Roncato, koffers zullen produceren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt