In Zuid-Afrika maakt een groep leeuwen gebruik van de quarantaine om midden op straat een dutje te doen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Zuid-Afrika maakt een groep leeuwen…
17 Wetenschappers ontdekken een nieuwe soort slang en noemen het als een personage van Harry Potter

In Zuid-Afrika maakt een groep leeuwen gebruik van de quarantaine om midden op straat een dutje te doen

Door Janine
5.362
Advertisement

Over de hele wereld zijn mensen al ongeveer een maand lang veel minder buiten aanwezig dan in het verleden. Het is het effect van de isolatie en de quarantaine vanwege het Coronavirus dat we verschillende keren hebben beschreven, en doet nadenken over de voordelen die deze situatie de natuur oplevert. Mensen zitten opgesloten in huis en hun activiteiten zijn gestopt: de vervuiling vermindert, de natuur keert terug om te "ademen", wordt minder bedreigd en kan haar ruimtes weer innemen.

Zo is het ook in Zuid-Afrika. Vanuit het Kruger National Park zijn enkele werkelijk emblematische foto's van de periode die we doormaken gearriveerd. Een groep leeuwen deed wat het nooit zou hebben gedaan met toeristen, auto's en gidsen in de buurt: op pad gaan, op straat liggen en genieten van een lekker dutje.

Zulke foto’s zie je zelden. Het natuurreservaat is sinds 25 maart 2020 gesloten en de bewoners, vrij om te bewegen en zonder de angst om gestoord te worden door menselijke aanwezigheid, gedragen zich op hun meest natuurlijke manier. Zeker, de verbazing die de boswachter Richard Sowry voelde toen hij voor een grote groep leeuwen, leeuwinnen en welpen stond die heerlijk op straat sliepen, was enorm.

Als we kijken naar de fascinerende foto's die op Facebook zijn gedeeld, realiseren we ons wat een prachtige scène het moet zijn geweest, een beeld waarmee de man de prachtige dieren kon observeren in een volkomen ongebruikelijke gedaante, ervan overtuigd dat niemand die weg zou hebben bewandeld.

Advertisement

De leeuwen in het Kruger National Park waren de hoofdrolspelers van wederom een absoluut onverwachte "overval". In een video die wordt gedeeld op het Twitter-account van het reservaat, is het mogelijk om te zien dat deze prachtige katachtigen ongestoord en vredig plezier hebben op een golfbaan.

Het is echt ongelooflijk te zien hoe de natuur vaak door ons mensen wordt gemanipuleerd en belemmerd: zodra we ons terzijde hielden, keerde het onmiddellijk terug om gezien te worden, om uit te breiden. De hoop is dat dit alles ons zal laten inzien hoe belangrijk het is om het altijd en overal te respecteren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt