Coronavirus: in Peru keert de bevolking zich tegen vleermuizen vanwege de ongegronde psychose door Covid-19 - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Coronavirus: in Peru keert de bevolking…
J.K. Rowling wijzigt de licentie van “Harry Potter” zodat leerkrachten deze kunnen lezen voor de leerlingen die thuis zijn Wynn, de hond op de afdeling die aan het eind van de dag artsen en verplegend personeel troost die vechten tegen Covid-19

Coronavirus: in Peru keert de bevolking zich tegen vleermuizen vanwege de ongegronde psychose door Covid-19

Door Janine
1.893
Advertisement

Verkeerde informatie en ongerechtvaardigde angst zijn zelfs erger dan angst zelf. Niet dat dit een gevoel is dat noodzakelijkerwijs onderdrukt moet worden, angst is een basisemotie in elk levend wezen, maar soms is het zo dit dat ons iets te instinctief laat handelen. In tijden van wereldwijde pandemie wordt de angst van de wereldbevolking tegenover vleermuizen gevoeld, die volgens de wetenschappelijke gemeenschap misschien de basisorganismen zijn van de Covid-19-besmetting in China.

foto: Piqsels

In de provincie Cajamarca in Santa Cruz, in Peru, staken dorpelingen vleermuizen in brand vanwege verkeerde informatie over deze soort en angst voor de verspreiding van het nieuwe coronavirus COVID-19. De National Forest Service (Sefor) van Peru, meldde dat ze er na de gebeurtenis in geslaagd waren om ten minste ongeveer 200 exemplaren van deze soort terug te vinden voor bescherming en vrijlating in een grot ver weg van de provincie.

Na het voorval legde Sefor uit dat vleermuizen een soort zijn die veel voordelen biedt voor de mens, omdat het een belangrijke bestuiver is die zaden verspreidt en helpt bij het bestrijden van plagen in het milieu en in het ecosysteem.

foto: Piqsels

Jessica Gálvez-Durand Besnard, directrice van het Duurzame beheer van de fauna van Sefor, zei dat het noodzakelijk is te begrijpen dat deze soort een fundamentele rol speelt in de natuur en niet mag worden gebruikt voor "gebruik en consumptie" door mensen.

Uiteindelijk drong de dokter er bij de dorpelingen op aan om deze dieren niet aan te vallen. “Als je ze wilt verdrijven, is een beetje licht voldoende. Dieren in het wild mogen niet worden beïnvloed, omdat ze deel uitmaken van het ecologische evenwicht van onze planeet."

Kortom, de Coronavirus-psychose kan soms ernstige schade aanrichten, zelfs in onze natuurlijke omgeving!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt