Coronavirus: volgens de gegevens zijn meer dan 100.000 patiënten hersteld na het oplopen van de infectie

Janine image
door Janine

28 Maart 2020

Coronavirus: volgens de gegevens zijn meer dan 100.000 patiënten hersteld na het oplopen van de infectie
Advertisement

Als de wereldwijde pandemie veroorzaakt door besmetting met Covid-19 een hoger sterftecijfer veroorzaakt dan eerder werd gedacht, vooral bij de uitbraken in Italië, Spanje en de Verenigde Staten, zijn er echter ook uiterst positieve gegevens: volgens Johns Hopkins University, herstelden meer dan 100.000 patiënten van het nieuwe coronavirus dankzij effectieve antivirale therapieën.

via Johns Hopkins University

Advertisement

China, dat het zwaarst getroffen werd na de eerste uitbraak, maakt nu de weg vrij voor herstel. Van de meer dan 390.000 bevestigde gevallen van COVID-19 wereldwijd waren er meer dan 80.000 in China en de overgrote meerderheid van deze mensen is genezen, zoals blijkt uit de interactieve kaart van de Johns Hopkins University; hoewel Italië China volgt in termen van bevestigde positieve gevallen, staat het Europese land momenteel op de derde plaats, na Iran wat betreft het aantal genezingen. Italië kent ook het hoogste aantal doden door het virus, bijna het dubbele van het aantal in de Chinese provincie Hubei.

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

De uitspraken van de Johns Hopkins University gaan hand in hand met die van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO); laatstgenoemde benadrukte de noodzaak van agressieve maatregelen ter bestrijding van het virus, en wees op de snelle verspreiding van de ziekte. Wereldwijd worden nog steeds nieuwe gevallen van besmetting met Covid-19 gemeld met een frequentie van meer dan 40.000 per dag, wat het belang onderstreept van het volgen van het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie over de bestrijding van het virus, inclusief de praktijk van sociale afstand.

Allemaal samen, verenigd in hetzelfde doel, met veel opoffering, kunnen we het.

Advertisement