Een boer parkeert z'n auto op de verkeerde plek en ontdekt een 3500 jaar oud graf - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een boer parkeert z'n auto op de verkeerde…
Deze tekening is al meer dan zestig jaar oud maar is nog altijd ontzettend actueel 21 voorbeelden van street art die je ertoe bewegen anders te gaan kijken naar een stad

Een boer parkeert z'n auto op de verkeerde plek en ontdekt een 3500 jaar oud graf

4.418
Advertisement

Een boer woonachtig in het noordelijke deel van het eiland Kreta, in het gebied Ierapetra om precies te zijn, heeft in augustus 2018 een ongelofelijke ontdekking gedaan. Zonder zich daarvan bewust te zijn vond hij onder zijn olijfgaard een graf van 3400 jaar oud, dat teruggaat tot de laatste Minoïsche periode. Naar het schijnt is door een lekkende irrigatieleiding de grond boven de grafruimte verzakt. Toen de man zijn auto onder een olijfboom wilde zetten voor een beetje schaduw, stortte de grond in door het gewicht en de trillingen.

Na een kijkje te hebben genomen in het gat van ongeveer een meter breed, besefte de boer meteen dat het niet ging om een vossenhol en heeft hij direct de autoriteiten gewaarschuwd.

Twee mannen die vermoedelijk zijn begraven tussen 1400 en 1200 v.Chr. lagen onverstoord in hun kisten van klei, omringd door tientallen persoonlijke eigendommen. Het vermoeden is dat zij sociaal gezien behoorden tot de hoge middenklasse, gezien de manier waarop ze zijn begraven en de kleuren die de gevonden voorwerpen hebben.

Advertisement

Het graf, dat zich op een diepte van drie meter bevindt, is verborgen gebleven voor grafrovers. Zo zijn de vondsten nagenoeg perfect bewaard gebleven.

Waarom het graf ondergrondse schatrovers bespaard is gebleven, komt waarschijnlijk ook door een stukje geschiedenis. De Minoïsche beschaving bevond zich vooral op het vlakke gedeelte van het eiland denkt men, en zouden er ook geen nederzettingen zijn geweest in de bergregio Ierapetra. Door deze ontdekking, die al sensationeel is op zich, zouden deskundigen deze opvatting nog eens tegen het licht moeten gaan houden.

Op dit moment is er niet veel bekend over de mannen die begraven zijn, maar de autoriteiten hebben er vertrouwen in dat ze er wel achter kunnen komen wat hun verhaal is en tot welke familie zij behoorden.

Advertisement

Op dit moment kunnen we niets anders dan kijken naar deze geweldige vondst, want blijkbaar is er nog veel te vertellen over de Minoïsche beschaving. Dit volk is heel snel verdwenen, mogelijk door natuurrampen, maar het lijkt erop dat ze nog veel te vertellen hebben aan het nageslacht.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt