In Saoedi-Arabië zijn er watervallen van zand: spectaculair, maar net zo gevaarlijk

door Skip

27 September 2018

In Saoedi-Arabië zijn er watervallen van zand: spectaculair, maar net zo gevaarlijk
Advertisement

Denk je dat je alles gezien hebt in deze wereld? Je hebt vast veel gezien, maar niet alles. Zo is er bijvoorbeeld een verrassend en redelijk zeldzaam natuurverschijnsel dat je zeker wel zal verrassen en dan hebben we het over de zogenaamde zandwatervallen, ook al is het element water niet bepaald ergens te bekennen.

Er is een video op internet verspreid die tot in de perfectie dit verschijnsel laat zien, zo goed zelfs dat iemand vermoedde dat het fake was, maar echter dan dit kan haast niet!

In Saoedi-Arabië zijn er watervallen van zand: spectaculair, maar net zo gevaarlijk - 1

In de video kun je zien wat lijkt op een volwaardige waterval, maar dan met zand in plaats van water. De manier waarop het zand naar beneden valt is analoog aan de manier hoe dat met water gebeurt.

Het filmpje is opgenomen ten zuiden van Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, in het dopje Al-Aflaj om precies zijn. Juist vanwege het feit dat men een soortgelijk fenomeen vaker heeft zien gebeuren in de omgeving van het dorp wijst erop dat het filmpje geloofwaardig is.

Advertisement

Een gedeelte van de bergkam brokkelt af waardoor het zand naar beneden valt. Het lawaai lijkt ontzettend veel op dat van een echte waterval.

INCREÍBLE: ¡CATARATAS DE ARENA!

INCREÍBLE: ¡CATARATA DE ARENA! Un extraño fenómeno que se produce en Arabia Saudita y también en otros sitios, como en Arizona, Estados Unidos. ¿Lo habían visto alguna vez? http://bit.ly/2bCIIbj

Pubblicato da Annur tv su Domenica 11 febbraio 2018

Dit is weer een ander filmpje, ook opgenomen ten zuiden van Riyad. Het op internet verspreide fenomeen heeft de interesse gewekt bij experts die een verklaring hebben gegeven voor zo'n natuurverschijnsel als dit. Het zijn recente fenomen die waarschijnlijk worden veroorzaakt door klimaatverandering.

De zandwatervallen ontstaan voor het overgrote deel na grote regenval, wat nogal ongebruikelijk op deze plaatsen, die de dichtheid van de bodem ongedaan maken.

Hoe fascinerend en spectaculair het ook is, moeten we wel kijken naar dit verschijnsel wat het is, namelijk een van de vele gevolgen van klimaatverandering waar de aarde mee te maken krijgt, door de nietsontziende mens en zijn activiteiten.

Advertisement